Meteo. Prognoza pentru următoarele două săptămâni

Până la jumătatea lunii septembrie, vremea se va menţine frumoasă, la nivelul întregii ţări, iar temperaturile vor scădea uşor, dar se vor încadra în normele climatologice ale perioadei.
(Lidia Melinte/Epoch Times)
Cristina Boiangiu
04.09.2012

Până la jumătatea lunii septembrie, vremea se va menţine frumoasă, la nivelul întregii ţări, iar temperaturile vor scădea uşor, dar se vor încadra în normele climatologice ale perioadei.

Administraţia Naţională de Meteorologie a prezentat o prognoză a vremii pentru următoarele două săptămâni, realizată pe baza datelor de la Centrul european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Banat, vremea va fi caldă pentru acestă perioadă a anului, exceptând intervalul 6-10 septembrie, când temperaturile minime vor coborî sub 14 grade, iar maximele nu vor trece de 28 de grade, după care vor creşte până la 30 de grade. Va ploua slab, cu o probabilitate mai mare pe 6 septembrie şi spre sfârşitul perioadei.

În Crişana, se va răci între 5 şi 9 septembrie, iar maximele nu vor trece de 24-26 de grade. Ulterior, regimul termic se va apropia de normalul perioadei. Va ploua slab pe 6 septembrie, iar după 14 septembrie există probabilitatea apariţiei unor ploi care să fie, izolat, mai importante cantitativ.

În Transilvania, temperaturile se vor situa uşor peste mediile climatologice ale perioadei în primele două zile şi în a doua parte a intervalului. Între 7 şi 11 septembrie, se va răci, iar maximele nu vor depăşi 22-24 de grade. Pe 6 septembrie vor fi ploi pe arii relativ extinse, dar nu foarte importante cantitativ.

În Maramureş, între 5 şi 9 septembrie, vremea va fi răcoroasă, cu temperaturi maxime sub 25 de grade, apoi se va încălzi până la 28 de grade. Cele mai coborâte temperaturi minime vor fi în jurul a 10 grade, în zilele de 9 şi 10 septembrie. Probabilitatea de ploaie va fi mai semnificativă pe 6 septembrie şi spre sfârşitul intervalului.

În Moldova, vremea va fi caldă în primele două zile, apoi se va răci, iar maximele vor ajunge 22-24 de grade, după care se va âncălzi după 12 septembrie. Va ploua local pe 6 şi 7 septembrie, iar spre sfârşitul intervalului există probabilitatea apariţiei unor ploi slabe.

În Dobrogea, temperaturile vor fi uşor peste mediile climatologice, exceptând intervalul 7-11 septembrie, când, atât maximele cât şi minimele, vor fi în scădere. Vor fi ploi puţine şi slabe, cu probabilitate mai mare pe 7 septembrie şi spre sfârşitul intervalului.

În Muntenia, vremea va fi caldă în primele zile, cu maxime de peste 30 de grade, se va răci uşor între 7 şi 9 septembrie, apoi se va apropia de normele climatologice, adica 28 de grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor este foarte redusă.

În Oltenia, temperaturile vor scădea uşor, iar probabilitatea de apariţie a ploii este foarte scăzută şi doar în nord pot fi ploi slabe, pe 6 şi 7 septembrie şi spre sfârşitul intervalului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor