Meteo: Prognoza pentru 27 iunie-11 iulie

Administaţia Naţională de Meteorologie a făcut publică prognoza meteo pentru intervalul 27 iunie – 11 iulie 2012, bazată pe datele Centrului european pentru prognoze pe durată medie (ECMWF) de la Reading, Anglia.
. (Photos.com)
Liviu Şerbănescu
27.06.2012

Administaţia Naţională de Meteorologie a făcut publică prognoza meteo pentru intervalul 27 iunie – 11 iulie 2012, bazată pe datele Centrului european pentru prognoze pe durată medie (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Vremea se va încălzi treptat în prima săptămână a intervalului, devenind călduroasă, ba chiar caniculară în regiunile din jumătatea de vest a teritoriului, la data de 1 şi 2 iulie, când mediile temperaturilor maxime vor atinge 35...36 de grade.

Între 3 şi 5 iulie, regimul termic va marca o uşoară scădere, apoi temperaturile se vor menţin la valori apropiate celor normale pentru această perioadă.

În ultimele zile ale lunii iunie nu se aşteaptă precipitaţii, însă după datele de 2-3 iulie probabilitatea pentru averse va creşte treptat în toate regiunile ţării. În general, ploile vor fi slabe cantitativ, dar vor fi însoţite de descărcări electrice şi de intensificări ale vântului, .

Pentru intervalul 4 - 8 iulie, aversele însoţite de descărcări electrice vor fi mai însemnate cantitativ mai ales în jumătatea de nord a ţării. Apoi, vremea va intra într-un proces de ameliorare, iar ploile, slabe cantitativ, se vor semnala pe arii tot mai restrânse.

La munte, temperaturile medii vor marca o creştere în intervalul 27 iunie – 2 iulie, când media temperaturilor maxime va atinge 22 de grade.

Apoi, vremea se va răci uşor, după data de 5 iulie regimul temic devenind apropiat de cel normal pentru această perioadă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor