Meta concediază mii de angajaţi pentru a treia oară în mai puţin de trei luni

(Captură Foto)

Meta, compania mamă care deţine platformele de socializare Facebook şi Instagram, a început o nouă etapă de disponibilizări pe fondul "anului de eficienţă" al companiei, potrivit unei ştiri publicate de engadget.

Sursa citată afirmă că aceste recente reduceri de personal sunt a treia rundă dintr-o serie de disponibilizări anunţate pentru prima dată în luna martie. Compania a declarat că ar urma să se renunţe la un total de 10.000 de locuri de muncă pe parcursul a trei faze.

Nu se ştie exact câţi lucrători sunt afectaţi în ultima etapă, dar concedierile, încă o dată, par să fie în principal în posturi care nu ţin de inginerie. Persoane din marketing, comunicare şi recrutare şi-au pierdut locurile de muncă, potrivit Reuters, care a citat postări pe linkedin. Meta va reduce, de asemenea, aproape 500 de locuri de muncă din sediul său din Irlanda, respectiv circa 20% din forţa sa de muncă din această ţară, potrivit unui raport separat.

Meta a refuzat să comenteze reducerile. Un purtător de cuvânt a indicat o notă pe care Mark Zuckerberg a difuzat-o angajaţilor în toamna anului trecut, când compania a efectuat 11.000 de concedieri. În mesaj, el a spus că, din cauza condiţiilor economice, "veniturile noastre au fost mult mai mici" decât se aşteptau. El a afirmat că reducerile locurilor de muncă sunt "unele dintre cele mai dificile schimbări pe care le-am făcut în istoria Meta" şi "sunt necesare pentru a merge mai departe".

Zuckerberg a vorbit deschis despre nevoia de mai multă "eficienţă" în lunile care au urmat. El a numit anul 2023 drept "anul eficienţei" Meta şi a spus că vrea să creeze o structură de management "mai plată" în cadrul companiei.

"Cred în continuare că încetinirea angajărilor, aplatizarea structurii noastre de management, creşterea procentului din compania noastră care este tehnică şi prioritizarea mai riguroasă a proiectelor vor îmbunătăţi viteza şi calitatea muncii", a declarat el la cea mai recentă teleconferinţă privind câştigurile companiei.

Încheierea ultimei runde de disponibilizări ridică numărul total al lucrătorilor pe care i-a redus Meta la aproximativ 21.000, din noiembrie anul trecut. Deşi disponibilizările Meta au fost printre cele mai mari din industrie, nu este singura companie de tehnologie care a renunţat la locuri de muncă în ultimele câteva luni. Amazon, Google, Microsoft şi zeci de alte companii şi-au redus drastic forţa de muncă de la începutul anului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură