Merkel: Sancţiunile împotriva Rusiei rămân în vigoare până la implementarea deplină a acordului de la Minsk

Moscova a fost avertizată de cancelarul german că sancţiunile europene aplicate împotriva Rusiei nu vor fi ridicate decât atunci când acordul pentru pacea din estul Ucrainei va fi implementat în întregime.
Cancelarul german Angela Merkel.
Cancelarul german Angela Merkel. (Captură Foto)

Cancelarul german Angela Merkel a exclus ridicarea sancţiunilor UE împotriva Rusiei înainte ca acordul de pace să fie implementat în totalitate în estul Ucrainei, a raportat luni Wall Street Journal.

“Încă nu avem un acord de încetare a focului durabil, care este, în mod natural, o condiţie de bază pentru implementarea diferitelor puncte ale acordului de pace de la Minsk”, a declarat Merkel.

Acordul de la Minsk a fost negociat în capitala belarusă în septembrie 2014 şi februarie 2015 de lideri din Ucraina, Rusia, Germania şi Franţa. Acordul include, printre altele, un regim de încetare totală a focului, recăpătarea controlului Ucrainei asupra frontierelor sale, retragerea armamentului greu din zona de luptă şi organizarea de alegeri libere în regiune.

Primul pachet de sancţiuni împotriva Rusiei a fost introdus de Uniunea Europeană după ce Moscova a anexat peninsula ucraineană Crimeea în martie 2014. Iar în decembrie 2015, UE a prelungit sancţiunile până în 31 iulie 2016.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe