Membru CNA, după ce o fată de 16 ani declară că a sunat degeaba la 112: Imbecila! S-o ducem la şcoala de corecţie

Radu Herjeu
Radu Herjeu (Facebook)

Membrul CNA Radu Herjeu o cataloghează drept cretină pe fata de 16 ani care a pus pe jar autorităţile după ce a minţit la 112 că a fost sechestrată. Potrivit lui Herjeu, adolescenta pe care el o numeşte "imbecilă" ar trebui dusă la o şcoală de corecţie ca să îi treacă cheful de farse.

„O cretină de 16 ani sună ieri la 112 şi anunţă că e sechestrată într-un apartament din Bucureşti şi că se va arunca de la balcon dacă nu e salvată. Intră în trepidaţie toate forţele de ordine şi, după mai multe ore, se descoperă că a fost o 'farsă'.

E bine şi cu isteria la adresa statului şi a unor angajaţi mai puţin profesionişti. E bine şi cu presiunea de a reforma unele instituţii şi de a gândi proceduri mai potrivite pentru cazuri de urgenţă.

Dar ce-ar fi, ca, într-o pauză de la privitul la televizor, să punem familia imbecilei să plătească toate cheltuielile intervenţiei de ieri? Iar pe ea s-o ducem la o şcoală de corecţie, ca să-i treacă puţin cheful de farse!”, scrie pe Facebook Radu Herjeu.

Postarea lui Herjeu, numit în CNA cu susţinerea PSD, vizează o adolescentă de 16 ani aflată în grija statului, care a sunat la 112 pentru a reclama că a fost răpită. După ce a fost găsită în parcarea unui complex comercial, a declarat că este o farsă şi că nu a fost nicio clipă în pericol. Minora le-ar fi spus oamenilor legii că a sunat la 112 pentru că era supărată pe iubitul ei în vârstă de 31 de ani. Nu este exclus ca bărbatul, care practic are dublul vârstei minorei să o fi obligat să facă acest declaraţii.

Fata locuieşte într-un centru de plasament din Constanţa însă istoria a avut loc în Bucureşti, fata fiind găsită în Sectorul 6 al Capitalei.