Medvedev îi promite lui Vlad Filat sprijin pentru aderarea R. Moldova la Uniunea Vamală

Rusia este gata să examineze aderarea R. Moldova la Uniunea Vamală, dacă această idee este considerată interesantă pentru Chişinău, a afirmat, marţi, premierul Dmitri Medvedev, relatează RIA Novosti.
Dimitri Medvedev. (VLADIMIR RODIONOV / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
11.09.2012

Rusia este gata să examineze aderarea R. Moldova la Uniunea Vamală, dacă această idee este considerată interesantă pentru Chişinău, a afirmat, marţi, premierul Dmitri Medvedev, relatează RIA Novosti.

”Dacă Moldova doreşte să facă parte din Uniunea Vamală, Rusia este pregătită să examineze aderarea”, a declarat şeful guvernului rus, la finalul întâlnirii cu omologul său moldovean Vlad Filat, aflat în vizită la Moscova.

Premierul rus a subliniat, însă, că Rusia nu a impus niciodată decizii în această privinţă. “Participarea la orice proces de integrare nu trebuie să fie niciodată impusă. Dimpotrivă, ea trebuie să fie decisă ţinând cont de interesele naţionale ale unui stat. Acest lucru este valabil în ceea ce priveşte aderarea la Uniunea Vamală, la Zona de Liber-Schimb a CSI, la Uniunea Europeană sau altele”, a adăugat şeful guvernului rus.

Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazakstan a fost lansată la 6 iulie anul trecut, odată cu intrarea în vigoare a Codului vamal comun al celor trei ţări. La 1 ianuarie 2012, ţările membre ale Uniunii au format un spaţiu economic unic, caracterizat prin reguli comune pentru reacţii la mediul de afaceri din cele trei ţări.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor