Mazăre ameninţă: Constănţenii s-ar putea să nu-l voteze pe Antonescu la prezidenţiale

Crin Antonescu, Radu Mazăre, Victor Ponta, la mitingul de protest organizat de USL
Crin Antonescu, Radu Mazăre, Victor Ponta, la mitingul de protest organizat de USL (Epoch Times România)
Epoch Times România
31.08.2013

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat vineri că populaţia constănţeană este "libertină şi liberală" şi nu va vota cu liderul PNL Crin Antonescu la prezidenţiale, în cazul în care va fi menţinută propunerea acestuia privind declaraţiile de avere pentru persoanele fizice.

Ca replică, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat: "eu nu cred că toţi oamenii dintr-un oraş, că este vorba de Constanţa sau că este vorba de Cluj, vor susţine toţi sau nu vor susţine niciunul un candidat la Preşedinţie, unul sau altul". Iar referitor la proiectul privind declaraţiile de avere pentru persoanele fizice, Antonescu a explicat că doar USL este în măsură să ia o decizie în acest sens.

Radu Mazăre este nemulţumit

"Asta e o chestiune foarte relativă - ANAF va sesiza.... Pe cine vrea el? Pe cine va sesiza dacă i se face o plângere cuiva, spre exemplu, dacă vecinul de apartament intră cu o plasmă în casă şi-i face o plângere, ANAF e obligat să-i dea curs acestei plângeri. Am discutat chestiunea cu Ponta ieri, care mi-a spus că va fi valabilă de la o valoare în sus. Nu ştiu să vă spun care este valoarea veniturilor, de ordinul a o sută, o sută şi ceva de mii de euro. Şi atunci nu se mai adresează majorităţii populaţiei. Pe mine asta m-a revoltat", a declarat primarul Constanţei.

Edilul a ameninţat că dacă ANAF (Agenţia Naţională de Administrare Fiscală) va obliga pe orice cetăţean să dea declaraţie de avere, locuitorii Constanţei nu-l vor vota pe Crin Antonescu la alegerile prezidenţiale pentru că susţine o astfel de iniţiativă.

"Noi, politicienii dăm declaraţii de avere mult mai complexe decât în Europa. Dar dacă Europa ne-a acuzat că suntem corupţi, acum facem de 10 ori mai mult în privinţa asta decât fac ei. Dacă propunerea va fi pusă doar pe cine va dori ANAF, atunci cred, aşa cum cunosc eu populaţia libertină şi liberală a Constanţei, că nu va vota un preşedinte care susţine aşa ceva, ca toată populaţia să fie oricând la cheremul ANAF, obligată să dea declaraţie de avere", a afirmat Radu Mazăre.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor