Matei Dobrovie: Trecerea lui Andrei Năstase în turul doi a zădărnicit planurile lui Plahotniuc

Odată cu trecerea liderului Platformei DA, Andrei Năstase, în turul doi de alegeri, cetăţenii Republicii Moldova ar putea realiza că Plahotniuc şi aliaţii săi nu mai sunt invincibili, consideră deputatul USR, Matei Dobrovie.
Matei Dobrovie, USR
Matei Dobrovie, USR (The Epoch Times România)

Deputatul USR, Matei Dobrovie, consideră ziua de duminică 20 mai ca fiind una istorică pentru Republica Moldova, specificând că odată cu trecerea lui Andrei Năstase în turul doi de alegeri pentru primăria Chişinău, planurile liderului Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, ar fi fost zădărnicite.

”O seară istorică. Mai există speranţă. Planul oligarhului Plahotniuc a fost zădărnicit. Binomul Plahotniuc-Dodon a fost taxat de alegători, atât la Chişinău, cât şi la Bălţi. Andrei Năstase nu a putut fi oprit să ajungă în turul doi, în ciuda ştirilor false, a manipulărilor din sondaje şi a denigrărilor ordinare din presa aservită, în ciuda tacticii de divizare a voturilor dreptei şi nici prin fraude electorale – turism şi buletine lipsă”, a scris Matei Dobrovie pe pagina la de socializare.

Acesta a mai specificat că în urma rezultatului primului tur de alegeri regimul oligarhic se clatină, ”nu mai merge cu cioara vopsită”. În opinia deputatului român, orice candidat aşa-zis independent sau chiar socialist, susţinut de Plahotniuc şi televiziunile sale, este respins de votanţi, acesta fiind chiar ”un semnal bun”.

”Aliaţii lui Plahotniuc şi populaţia încep să realizeze că acesta nu este invincibil. Mulţi dintre cei ce îşi pierduseră orice speranţa vor redeveni motivaţi să se implice civic şi politic”, a adăugat Dobrovie.

În cazul în care liderul Platformei DA, Andrei Năstase, va câştiga Primăria Chişinău, valul de schimbare se va revărsa în toată Republica Moldova la alegerile parlamentare, consideră parlamentarul român. Acesta a ţinut să specifice că aceasta este o şansă unică pentru moldoveni şi un test important – ”un prim pas către demantelarea regimului oligarhic şi eliberarea statului captiv”.

”Aşa cum am spus de foarte multe ori, dezoligarhizarea şi europenizarea sunt singura soluţie pentru a menţine Republica Moldova alături de România şi Uniunea Europeană. Iată că se poate! Victoria lui Andrei Năstase în turul 2 poate să fie începutul acestui proces”, a conchis Dobrovie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe