Matei Dobrovie: Binomul infracţional Dodon-Şor a împărţit bugetul R.Moldova, ca şi cum ar fi spart o puşculiţă

Republica Moldova arată ca un stat capturat, doar că de data asta nu de Plahotniuc, ci de Dodon şi Şor, care au preluat şi continuat schemele de corupţie/contrabandă ale oligarhului fugar, a punctat deputatul român.
Matei Dobrovie
Matei Dobrovie (Epoch Times România)

„Regimul Dodon dă ultimul tun!”, a scris pe pagina sa de socializare deputatul român Matei Dobrovie, în contextul în care miercuri, 16 decembrie, deputaţii socialişti şi cei ai Partidului Şor, „noaptea ca hoţii”, au votat mai multe legi, cu încălcări de regulamente, unele dintre ele urmând a fi contestate la Curtea Constituţională de către deputaţi din opoziţie.

„Majoritatea de strânsură Dodon-Şor-Pentru Moldova a votat pe bandă rulantă legi împotriva intereselor naţionale şi ale cetăţenilor: de la abrogarea legii miliardului, statutul Găgăuziei, statutul special pentru limba rusă, undă verde pentru propaganda rusească în audiovizual şi până la împărţirea inechitabilă a bugetelor pentru autorităţile locale. Toate legi cu dedicaţie, care ar putea să arunce ţara în prăpastie prin prejudiciile financiare uriaşe generate”, se arată în postarea deputatului PNL.

Mai mult decât atât, pe repede înainte au fost adoptate politica bugetar-fiscală a Republicii Moldova pentru anul 2021, precum şi bugetele pentru anul viitor, fără dezbateri, fără ca deputaţii opoziţiei să-şi poată susţine amendamentele, cu încălcarea oricăror reguli parlamentare. „Aşa arată un stat capturat, de data asta nu de Plahotniuc, ci de binomul infracţional Dodon-Şor, care a preluat şi continuat schemele de corupţie/contrabandă ale oligarhului fugar”.

În opinia lui Dobrovie, Moldova are nevoie urgent de alegeri parlamentare anticipate pentru că bandiţii nu au niciun scrupul în a jefui tot ce pot, în plină pandemie, indiferent de rezultatele dezastruoase pentru cetăţeni.

„Regimului Dodon nu-i pasă de fermieri, de distrugerea agriculturii, de cei bolnavi de Covid-19, ci vrea să dea ultimul tun, să fure ce mai e de furat, să instige la ură între cetăţenii de diferite etnii, să lase viitoarei guvernări găuri imense, iar apoi să dea vina pe aceasta şi să revină la putere. Miza lor a fost că aceste legi să fie promulgate de Dodon înainte ca Maia Sandu să fie învestită. Şi-au împărţit bugetul ţării, ca şi cum ar fi spart o puşculiţă”, a conchis parlamentarul de la Bucureşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe