Mass media turcă pro-guvern învinuieşte SUA şi CIA pentru asasinarea ambasadorului rus

Mai multe ziare turceşti pro-guvern au învinuit SUA şi clericul musulman Gulen pentru asasinarea ambasadorului rus în Turcia. Nu este clar dacă acest lucru este făcut la comanda autorităţilor din Ankara.
Ambasadorul rus în Turcia, Andrei Karlov (dr), împuşcat mortal de un ofiţer de poliţie turc, 19 decembrie 2016, Ankara.
Ambasadorul rus în Turcia, Andrei Karlov (dr), împuşcat mortal de un ofiţer de poliţie turc, 19 decembrie 2016, Ankara. (HASIM KILIC/AFP/Getty Images)

După tragedia din capitala Turciei, când un ofiţer de poliţie turc în vârstă de 22 de ani l-a asasinat pe ambasadorul rus la Ankara, mai multe agenţii media turceşti şi jurnalişti turci pro-guvern au învinuit SUA şi mişcarea clericului musulman Fethullah Gulen, care trăieşte în autoexil în statul american Pennsylvania, pentru atacul de luni seară din capitala turcă.

Atacatorul Mevlut Mert Altintas a scandat slogane islamiste, folosite de asemenea de grupul terorist Frontul Al Nusra, după ce l-a împuşcat mortal pe ambasadorul Andrei Karlov la o galerie de artă din Ankara.

Ziarul pro-guvern Yeni Safak a descris asasinarea ambasadorului rus într-un articol cu titlul “Un mare sabotaj”. Ziarul a raportat că “asasinii pro-FETO din CIA au fost mobilizaţi” pentru a ruina relaţiile turco-ruseşti. “S-a constatat că SUA a început atacuri deschise [împotriva Turciei] din cauza FETO”, a mai scris ziarul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe