SUA îşi închide misiunile din Turcia după un schimb de focuri la ambasada din Ankara

Ambasada americană din Ankara susţine că misiunile diplomatice ale SUA în Turcia vor fi închise marţi după ce mai multe focuri de armă au fost trase în faţa ambasadei în cursul nopţii. Nimeni nu a fost rănit în incident şi suspectul este în custodia poliţiei.
Consulatul american din Istanbul.
Consulatul american din Istanbul. (Captură Foto)

Autorităţile americane din capitala turcă au declarat că ambasada SUA şi consulatele americane din Istanbul şi Adana vor fi închise marţi, pentru operaţiunile normale, după ce mai multe focuri de armă au fost trase în faţa misiunii în cursul nopţii de luni spre marţi.

“O persoană s-a apropiat de poarta principală a Ambasadei americane din Ankara şi a tras mai multe focuri de armă”, a susţinut într-o declaraţie Ambasada, adăugând că nimeni nu a fost rănit.

Atacatorul a fost oprit ulterior de poliţiştii turci, care l-au dezarmat şi imobilizat.

După incident, personalului ambasadei i s-a permis să părăsească sediul misiunii diplomatice.

Incidentul a avut loc la doar câteva ore după ce ambasadorul rus în Turcia a fost împuşcat mortal în apropiere de către un poliţist ce nu era în orele de serviciu, în vârstă de 22 de ani. Acesta a strigat "Allahu akbar!" şi a recitat versete din Coran după ce l-a împuşcat pe ambasadorul rus.