Marius Locic - din arest în politică

Detinut intr-o inchisoare.
Detinut intr-o inchisoare. (MAHMUD HAMS / AFP / Getty Images)

Omul de afaceri Marius Locic, cercetat în dosarul fraudelor bancare, a anunţat că vrea să intre în politică, nemulţumit de faptul că "grupuri din SRI dau informaţii false" la DIICOT şi DNA.

"Sunt foarte multe abuzuri, din păcate DIICOT şi DNA sunt dezinformate de grupuri din SRI care dau informaţii false", a declarat Locic. Omul de afaceri a precizat că niciodată nu a crezut că un contract de reprezentare juridică poate fi interpretat drept mită.

În referatul cu propunerea arestării lui Locic se arată că o societate controlată de Vasile Creştin i-ar fi dat lui Marius Locic bani care ulterior ar fi fost folosiţi pentru mituirea senatorului Cătălin Voicu.

"Participaţia lui Marius Locic la activitatea infracţională a grupului constă în faptul că societatea la care era administrator, Locic Imobiliare, a fost beneficiara a mai multor sume de bani efectuate prin transfer bancar, sume ce aveau ca şi justificare facturi fictive întocmite de către membrii grupării infracţionale pentru a se putea justifica aşa zisa relaţie comercială dintre societăţile care au fost beneficiare în mod ilegal ale creditelor acordate de către BRD Grup Unirea (din contul societăţii Agrocereal a fost transferată suma de 25.000 de euro în contul lui Locic Imobiliare, bani ce ulterior au fost dovediţi că au ajuns în posesia senatorului Voicu Cătălin, pentru a fi folosiţi ca mită la magistraţii de la ICCJ, (dosar care se află în curs de soluţionare pe rolul Tribunalului Bucureşti)", se menţionează în referat.

Marius Locic a apreciat că se interpretează cu totul eronat şi că este greşit ce întâmplă cu sistemul bancar. El este cercetat într-un dosar legat de fraude bancare în urma cărora s-a produs un prejudiciu care a fost estimat la 85 de milioane de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne