Marian Lupu: Vizita lui John Kerry în Moldova este foarte importantă pentru ţară

Marian Lupu
Marian Lupu (pdm.md)

Secretarul de Stat al SUA, John Kerry, a venit miercuri seară într-o vizită de patru ore în capitala Republicii Moldova - Chişinău. Potrivit "Infotag", la aeroportul internaţional Chişinău, oficialul a fost întâmpinat de ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman şi Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova, William H. Moser.

Delegaţia condusă de Kerry este compusă din circa 40 de persoane, inclusiv asistentul Secretarului de Stat pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice, Victoria Nuland. De la aeroport, înaltul oaspete american s-a îndreptat spre reşedinţa de stat, unde are loc întrevederea cu conducerea RM, precum şi cu liderii Coaliţiei de Guvernare Pro-Europeană. După întrevedere, Kerry va pleca spre beciurile de la Cricova.

Acolo oficialul are programată o întrevedere cu managerii companiilor de vinificaţie din RM, care au beneficiat de ajutor din partea SUA pentru modernizarea procesului de producţie.

După întrevederea cu înaltul oaspete american, Marian Lupu a declarat că "vizita în Moldova a Secretarului de Stat al SUA, John Kerry, este una strategic importantă pentru ţara noastră".

"SUA a fost, este şi va fi un partener strategic pentru Moldova, care acordă un suport financiar, tehnic şi umanitar poporului moldovenesc", a menţionat Lupu.

Liderul PLDM, Vlad Filat, a atras atenţia asupra promisiunii făcute de către John Kerry conducerii Moldovei, care efectuează reforme complicate în drumul său de asociere cu Uniunea Europeană.

"Promisiunea sa viza politica reformelor efectuate şi integrarea europeană a Republicii Moldova", a menţionat Filat, comunicând că ajutorul oferit Moldovei de către SUA în decursul acestor ani a constituit 1,1 miliarde $.

"I-am mulţumit domnului Kerry pentru ajutorul şi sprijinul oferit Republicii Moldova de către guvernul şi poporul SUA", a spus liderul PLDM.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe