Mari probleme financiare la Dinamo: Pleacă şi acţionarul Dragoş Săvulescu

Acţionarul Dragoş Săvulescu a anunţat joi că vrea să plece de la Dinamo. Echipa riscă astfel să rămână doar cu doi acţionari, după ce şi Cristian Borcea a părăsit formaţiunea din Ştefan cel Mare.
FC Dinamo Bucuresti. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Liviu Şerbănescu
30.11.2012

Acţionarul Dragoş Săvulescu a anunţat joi că vrea să plece de la Dinamo. Echipa riscă astfel să rămână doar cu doi acţionari, după ce şi Cristian Borcea a părăsit formaţiunea din Ştefan cel Mare.

„Am avut discuţii cu domnul Săvulescu, m-a anunţat despre această deciziei. Am o relaţie foarte bună cu el, plecasem la un drum împreună, el a insistat să vin. La Dinamo sunt ceva probleme, nu e o noutate. Când am intrat în Dinamo, ştiam situaţia, problemele, trebuia să avem soluţii împreună, să avem un echilibru financiar şi să ducem Dinamo acolo unde trebuie să fie. Dinamo este un brand, trebuie să fie între primele două echipe”, a declarat acţionarul Ionuţ Negoiţă la Digisport.

Dacă nu se vor rezolva cât mai curând problemele financiare, echipa chiar s-ar putea desfiinţa, afirmă Ionuţ Negoiţă, unul dintre cei doi acţionari care au mai rămas la Dinamo, alături de Nicolae Badea.

„Jucătorii sunt neplătiţi de trei luni, staff-ul administrativ - de două luni, sunt datorii către terţi, trebuie găsită o soluţie. Eu sunt pus într-u situaţie penibilă, mi-e şi ruşine să mă văd cu jucătorii. Fără o infuzie serioasă de capital, Dinamo poate să nu mai fie, are nevoie de o reformă. Dacă vom lua deciziile corecte, Dinamo poate să fie cel mai bun. Avem nevoie de soluţii, nu prea îmi plac condiţiile de incertitudine. La un moment dat, trebuie să spune lucrurilor pe nume, avem nevoie de sume importante pentru următorul an. În calitate de sponsor, am dat două milioane de euro la Dinamo, iar de când sunt acţionar am băgat patru milioane”, a adăugat Negoiţă.

Pe de altă parte, Dinamo nu traversează o perioadă prea bună nici în campionat, unde ocupă doar locul 7, iar în Cupa României echipa a fost eliminată de CFR Cluj.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor