"Marea prescripţie". Alte 3 nume grele se pregătesc să scape de condamnări şi dosare

Andreea Cosma
Andreea Cosma (Andreea Cosma / Facebook)

Andreea Cosma (fiica „baronului” PSD Mircea Cosma), rectorul Mihnea Costoiu (cel care a făcut „din pix” o gaură de 10 milioane de euro) şi Mihai Necolaiciuc („Ţarul CFR” al wc-urilor supraevaluate) sunt cele mai noi „gulere albe” pe care Înalta Curte şi Curtea Constituţională le-a „albit” prin prescripţia faptelor, scrie Ziare.com.

Lista proceselor penale închise ca urmare a stingerii răspunderii penale a ajuns la 3.939, printre acestea numărându-se însă şi dosare pentru infracţiuni comise cu violenţă.

Până când deciziile CCR şi ÎCCJ pe tema prescripţiei să fie luată în discuţie la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) în procedură accelerată, pe 10 mai 2023, lista inculpaţilor VIP ale căror dosare se închid creşte de la săptămână la săptămână.

Este vorba despre o sesizare trimisă de Curtea de Apel Braşov, la cererea procurorilor DNA, care vor să afle printr-o serie de întrebări cum se împacă „Marea prescripţie” cu dreptul european. Procurorii au formulat asemenea cereri şi în alte dosare de corupţie, însă instanţele le-au respins aproape pe toate.

Până la o decizie a instanţei de la Strasbourg, judecătorii închid dosare după dosare.

Conform rejust.ro – portalul de jurisprudenţă al CSM – numărul cauzelor de încetare a procesului penal a ajuns la 3.939 în data de vineri, 7 aprilie 2023.

Pe data de 20 martie 2023, pe criteriile de căutare penal/ încetare proces penal/ hotărâre, sistemul informatic arată 3.822 de documente.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne