Marea Britanie: Prezisul aflux de lucrători din România şi Bulgaria nu s-a materializat (studiu)

(PETER MUHLY / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
24.02.2014

Prezisul aflux de lucrători din România şi Bulgaria în urma ridicării restricţiilor privind imigraţia, la 1 ianuarie acest an, nu s-a materializat, relevă un studiu realizat pe companii aeriene şi companii de transport cu autocarul şi preluat de The Independent.

Şase companii aeriene şi trei companii care furnizează servicii de transport cu autocarul între România şi Bulgaria şi Marea Britanie au declarat că nu au constatat un trafic crescut din aceste două state est-europene către Regatul Unit după Anul Nou.

Datele au fost făcute publice de către grupul de lobby pro-imigraţie Imigration Matters.

În perioada dintre Crăciun şi Anul Nou, aminteşte The Independent, unii politicieni şi activişti anti-imigraţie au avertizat că relaxarea restricţiilor privind accesul lucrătorilor din Bulgaria şi România pe piaţa britanică a forţei de muncă ar putea conduce la un aflux de cetăţeni din aceste două ţări şi ar putea pune presiune pe serviciile publice şi alimenta 'turismul pentru ajutoare sociale'.

La scurt timp înainte ca normele de acordare a vizelor să se schimbe la 1 ianuarie 2014, premierul britanic David Cameron a anunţat că imigranţii bulgari şi români nu vor fi eligibili pentru alocaţia de şomaj în primele trei luni de la intrarea lor în Marea Britanie.

La 1 ianuarie, preşedintele Comisiei pentru afaceri interne din Camera Comunelor, Keith Vaz, şi colegi ai acestuia s-au dus să întâmpine imigranţii români pe aeroportul Heathrow, însă au constatat că doar câţiva sosiseră. Noul studiu arată că această tendinţă a continuat în lunile ianuarie şi februarie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor