Marea Britanie are multă ploaie, mâncare proastă şi bărbaţi beţi

Liderul UKIP, Nigel Farage.
Liderul UKIP, Nigel Farage. (Matt Cardy / Getty Images)
Epoch Times România
07.05.2013

Marea Britanie are multă ploaie, mâncare proastă şi bărbaţi care se îmbată rău, cred bulgarii pe care liderul UKIP, Nigel Farage, i-a întâlnit în scurta sa vizită efectuată recent în Bulgaria. Vizita a fost făcută la sugestia jurnalistului Jonathan Rugman, de la Channel 4, care povesteşte în paginile tabloidului Daily Mirror cum l-a însoţit pe Farage în Bulgaria.

''Liderul UKIP este convins că hoarde întregi de români şi bulgari vor invada în Marea Britanie atunci când restricţiile pe piaţa muncii vor fi ridicate anul viitor, aşa că de ce să nu vedem dacă are dreptate?'', îşi justifică jurnalistul invitaţia de vizita respectivele ţări. 'Nu va veni nimeni aici din România, au mâncat tot transportul', a glumit Nigel, aşa că vizita a fost stabilită pentru Bulgaria.

Prima oprire în Bulgaria a fost ghetoul ţigănesc Fakulteta, unde elegantul politician britanic şi jurnalistul de la Channel 4, însoţiţi de doi bodyguarzi bulgari voinici, au descins direct de la aeroport.

'Nu suntem obişnuiţi cu clima cu multe ploi', le-a spus un bărbat, clătinând din cap. 'Ne iubim ţara', a adăugat el.

Bărbatul a povestit că, deşi scormoneşte prin gunoaie după mâncare, iar familia sa riscă să fie bătută de skinheads, este mai bine decât în Marea Britanie.

Britanicii au fost apoi întâmpinaţi de politicianul şi liderul rom Ţvetelin Kancev, care a organizat o petrecere zgomotoasă în onoarea lui Nigel Farage, cu lăutari care i-au cântat liderului UKIP la ureche. 'Noi credeam că sunteţi un fel de monstru cu trei capete', a mărturisit Kancev. 'Suntem bucuroşi să întâlnim o persoană zâmbitoare', i-a declarat el liderului UKIP.

Se pregătesc deci romii bulgari să invadeze Marea Britanie? Kancev a reacţionat cu uimire: 'Dar sunt britanici care violează şi molestează copii!', a explicat el oaspeţilor, grăbindu-se să adauge că nu toţi. 'Nu dumneavoastră, Shakespeare sau domnul Elton John', i-a spus el lui Farage, care, după puţină muncă de convingere, a acceptat să danseze cu o blondă subţire, prezentă la petrecere.

Nigel Farage, notează Rugman, a fost în mod evident impresionat de un popor care se mândreşte cu identitatea sa naţională la fel de mult cum se mândreşte el. Dar poate - a reflectat ulterior liderul UKIP - aceşti oameni nu au auzit despre sistemul britanic de ajutoare sociale.

A doua zi cei doi s-au întâlnit cu preotul Ivan Ivanov, care administrează un orfelinat cu peste o sută de copii. 'Sunt sigur că odată ce barierele la intrare vor fi eliminate, o mulţime de oameni vor emigra', a declarat părintele Ivan, adăugând că în primul val de imigranţi vor fi prezenţi cei flămânzi şi infractorii.

Într-una dintre cele mai vechi pieţe din Sofia, o femeie în vârstă cu lacrimi în ochi le-a declarat celor doi că se teme de exodul unei generaţii. Cu toate acestea, puţin mai încolo, un tânăr şomer a declarat că va rămâne în ţară, deoarece prietenii sunt mai importanţi decât banii.

Chiar prietenul lui Farage, europarlamentarul bulgar Slavi Binev, l-a sfătuit pe liderul UKIP să nu prezică o invazie. Bulgarii preferă clima mai însorită, i-a declarat el lui Farage. 'Nici el nu ştie, nici eu nu ştiu,' a răspuns liderul UKIP despre un potenţial aflux de imigranţi.

În seara respectivă, Binev i-a invitat pe cei doi la cină la o cabană de vânătoare, unde britanicii le-au cunoscut pe Ivana şi Lazarina, două dansatoare care fuseseră la Londra, dar unde fuseseră atât de exploatate încât erau fericite că au revenit acasă.

'Ne-au tratat ca pe cetăţeni de categoria a doua', a povestit Lazarina. 'Vremea a fost rea, mâncarea proastă şi a început să îmi cadă părul', a adăugat ea, subliniind totodată că bărbaţii britanici se îmbată rău.

În ziua întoarcerii acasă, jurnalistul i-a aranjat liderului UKIP o apariţie la una dintre cele mai cunoscute emisiuni TV din Bulgaria. ''Ar fi fost cea mai bună şansă ca Nigel să schimbe percepţia sa de monstru, însă prezentatoarea părea pornită să-l ciopârţească ea prima'', comentează Rugman.

'Nu este adevărat că ţara voastră s-a dezvoltat ... colonizând şi folosind forţă de muncă ieftină?' l-a întrebat ea, înainte de a-l interoga cu privire la originea francez-hughenotă a numelui 'Farage'.'Tu însuţi eşti fructul imigrării!', l-a acuzat apoi prezentatoarea bulgară.

'Nu-i aşa că, fără imigranţi, femeilor din ţara dumneavoastră le-ar creşte mustăţi, pentru că v-aţi căsătorit cu verii primari?', l-a întrebat apoi femeia pe politicianul rămas fără replică.

În maşina spre aeroport, Rugman l-a întrebat pe Farage dacă vizita sa în Bulgaria i-a schimbat părerea despre potenţialul aflux de imigranţi. 'Cred că reconfirmă punctul meu de vedere că suntem în pericol de a asista la un val migrator substanţial', a răspuns el. 'Nu prea l-am crezut', mărturiseşte în încheierea articolului jurnalistul de la Channel Four.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor