Manifestanţi anti-sionişti blochează parada Zilei Israelului în New York City

Evreu ultra-ortodox
Evreu ultra-ortodox (MLADEN ANTONOV/AFP/Getty Images)

Manifestanţi anti-sionişti au blocat traseul participanţilor la Parada anuală organizată în New York City cu ocazia Zilei Israelului, cântând slogane şi cerând desfiinţarea regimului sionist.

Protestul a avut loc în momentul în care parada pro-Israel trecea duminică pe bulevardul Fifth Avenue pentru a sărbători ceremonia anuală.

Evreii ortodocşi, care nu cred în existenţa regimului din Tel Aviv, au blocat calea participanţilor la paradă în ciuda unei securităţi puternice asigurate de către poliţia americană.

Parada, care este organizată anual în New York City începând cu 1946, a fost întâmpinată de guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, primarul New York-ului Bill de Blasio, membrii delegaţiei congresionale din New Tork precum şi de către membrii delegaţiei Parlamentului israelian.

Organizaţia pentru monitorizarea drepturilor omului Amnesty Internaţional a declarat la începutul anului că regimul israelian a comis crime de război în timpul ultimului război dus în Fâşia Gaza.

Peste 2.140 de palestinieni, incluzând un număr mare de femei, copii şi vârstnici, au fost ucişi în timpul celor 50 de zile de măcel israelian împotriva Gazei, care a fost declanşat la începutul lui iulie 2014.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe