Managerul Institutului “Marius Nasta”: M-a surprins rapiditatea cu care s-a umplut secţia. În 3 zile a fost plină. Respectaţi regulile!

Beatrice Mahler
Beatrice Mahler (Facebook/beatrice.mahler.75)

Doctoriţa Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta" din Capitală, a declarat, sâmbătă seara, la Digi 24, că este surprinsă de faptul că în doar trei zile secţia ATI a rămas fără paturi libere şi a făcut apel la respectarea regulilor instituite de autorităţi în vederea combaterii pandemiei.

“Ultimele zile au însemnat o creştere a numărului de cazuri şi, dacă în luna februarie speram că lucrurile vor merge spre bine şi că această primă parte a lunii martie va fi mai liniştită, să ne bucurăm de mărţişor şi de aceste zile de primăvară altfel, din păcate acum numărul de pacienţi, formele pe care le avem, ne-au surprins.

Pe mine, personal, m-a surprins rapiditatea cu care s-a umplut secţia, adică în trei zile practic secţia a fost plină şi asta este extrem de impactant pentru că speram să fie mai bine şi acum trebuie să ne repoziţionăm şi să ne gândim că, încă o perioadă, trebuie să ne reaşezăm în locul în care am fost în tot acest an şi să respectăm regulile”, a precizat Mahler, citată de Libertatea.

De asemenea, medicul şi-a exprimat speranţa că pe perioada sărbătorilor pascale situaţia se va mai relaxa puţin, totodată, reiterând importanţa respectării regulilor.

Remarcile lui Beatrice Mahler vin în contextul în care, sâmbătă, autorităţile au anunţat că s-au înregistrat 4.964 noi cazuri de infectare cu SARS-cov-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior test pozitiv, precum şi un număr de 79 decese.

Reamintim că pe teritoriul României au fost confirmate, în total, 855.326 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, dintre care 781.154 au fost declarate vindecate. Până sâmbătă, 21.439 de persoane diagnosticate cu infecţia SARS–cov–2 au decedat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură