Manager de spital: Deschidem o secţie şi în mai puţin de 24 de ore este plină. Majoritatea pacienţilor necesită oxigen

Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad
Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad (Facebook / scjua)

Spitalul Judeţean Arad se confruntă cu mari probleme din cauza numărului mare de pacienţi Covid care necesită oxigen şi a numărului insuficient de paturi disponibile pentru aceştia. Managerul interimar al spitalului, Florina Ionescu, a declarat că, la scurt timp după ce se deschide o nouă secţie pentru pacienţii Covid, în mai puţin de 24 de ore aceasta este “plină”.

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a suplimentat, joi, numărul de paturi pentru pacienţii pozitivi COVID-19, cu 55 în secţia Clinică Ortopedie şi Traumatologie.

“Aseară [miercuri – n.r.], toate secţiile puse la dispoziţia pacienţilor infectaţi cu SARS cov-2 - cu un total de 256 de paturi - au devenit neîncăpătoare. Azi avem 261 de pacienţi internaţi pe secţiile COVID-19 ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, dintre care 37 sunt la terapie intensivă. Ne aflăm în situaţia în care deschidem o secţie şi în mai puţin de 24 de ore este plină, iar marea majoritate a pacienţilor necesită oxigen. Sperăm că săptămâna aceasta să ne putem descurca cu aceste locuri din Ortopedie”, a precizat Ionescu, într-un comunicat publicat pe pagina oficială de Facebook a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Potrivit conducerii spitalului, pentru pacienţii care necesită intervenţii în regim de urgenţă în Secţia Clinică Ortopedie sunt disponibile 25 de paturi, în cadrul Compartimentului de Chirurgie Plastică, situat în partea dreaptă a Ortopediei.

“Doar în al doilea val al pandemiei spitalul a mai fost nevoit să interneze pacienţi pozitivi şi în Ortopedie. Atunci am pregătit circuitele medicale necesare pentru a putea trata atât pacienţi COVID-19 cât şi pacienţi cu afecţiuni ortopedice, circuite care au fost păstrate, ceea ce ne-a ajutat să deschidem o parte a secţiei în circuit COVID-19, într-un timp foarte scurt”, a susţinut dr. Lenuţa Timiş, director medical SCJU Arad.

Medicul a explicat că secţia este împărţită în două aripi: una cu 55 de paturi pentru pacienţii pozitivi şi una cu 25 de paturi pentru pacienţii care se prezintă la spital cu afecţiuni ortopedice şi alte cinci pentru pacienţii care necesită îngrijirea echipei medicale a Compartimentului de Chirurgie Plastică.

“Un plus pentru noi îl reprezintă faptul că fiecare pat din cadrul acestei secţii este dotat cu priză de oxigen, în condiţiile în care aproape toţi pacienţii infectaţi cu virusul SARS cov-2 necesită oxigen”, a mai transmis dr. Timiş.

Totodată, medicul le reaminteşte cetăţenilor care acuză probleme medicale să se prezinte la cabinetele medicale din ambulatoriu ale unităţii sanitare.

“Acestora li se vor efectua investigaţiile medicale iar dacă în urma evaluării pacientul necesită intervenţie de urgenţă, aceasta se va efectua, de îndată”, a conchis Lenuţa Timiş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne