Maia Sandu va efectua o vizită oficială în Germania. Se va întâlni cu Steinmeier şi Merkel

Maia Sandu (Prim-minstru R. Moldova),
Maia Sandu (Prim-minstru R. Moldova), (Epoch Times România)

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va efectua în zilele de 19-20 mai o vizită oficială la Berlin. Vizita are loc la invitaţia preşedintelui Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, având ca scop să dea un nou impuls relaţiilor bilaterale dintre cele două state.

Preşedinţia de la Chişinău informează că în prima zi a vizitei, pe 19 mai, Maia Sandu va avea o întrevedere cu preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, după care va avea o discuţie cu Cancelarul german, Angela Merkel.

De asemenea, în cadrul vizitei oficiale la Berlin, şefa statului va participa la audieri pe tema Republicii Moldova în Comisia parlamentară pentru Afaceri Externe şi în Comisia pentru Afaceri Europene, şi va avea întrevederi cu deputaţi din fracţiunile CDU/CSU, SPD, Partidul Verde din Bundestag.

Printre oficialii de rang înalt, cu care se va întâlni preşedintele Maia Sandu, sunt: Armin Laschet, premierul Renaniei de Nord-Westfalia, preşedintele Partidului Creştin-Democrat, Heiko Maas, ministrul federal al Afacerilor Externe, Annegret Kramp-Karrenbauer, ministrul federal al Apărării, Günther Krichbaum, preşedintele Comisiei parlamentare pentru afaceri europene, Norbert Roettgen, preşedintele Comisiei pentru politică externă.

Potrivit sursei citate, Maia Sandu va pune în discuţie mai multe subiecte, precum modul în care pot fi îmbunătăţite relaţiile bilaterale dintre Germania şi R. Moldova, situaţia politică şi de securitate din ţară şi din regiune, susţinerea de care ţara are nevoie pentru atenuarea consecinţelor pandemiei, cooperare economică mai puternică, îmbunătăţirea condiţiilor pentru diaspora moldovenească din Germania.

Totodată, şefa statului va participa la o discuţie publică cu genericul „Moldova - un nou început”, organizată de Fundaţia Konrad Adenauer. Aceasta va fi precedată de o întrevedere cu Norbert Lammert, preşedintele Fundaţiei, şi de Gerhard Wahlers, secretar general adjunct al acesteia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe