Fost secretar de stat american: Indicii sugerează că pandemia COVID îşi are originea într-un laborator chinez din Wuhan

Mike Pompeo
Mike Pompeo (Getty Images)

Indicii actuale sugerează că virusul Wuhan provine dintr-un laborator din Wuhan, China, a declarat duminică fostul secretar de stat Mike Pompeo, avertizând că riscul apariţiei armelor biologice şi bioterorismului din regiune este "foarte real".

Pompeo i-a sugerat moderatoarei emisiunii „Sunday Morning Futures” Maria Bartiromo că Partidul Comunist Chinez „a muşamalizat” originile virusului care a produs pandemia COVID-19 şi că există din ce în ce mai multe indicii - în ciuda eforturilor regimului chinez de a refuza accesul la Institutul de Virologie din Wuhan, la medicii care au lucrat acolo şi la materiale şi date primare din laborator.

"Am muncit pentru a obţine toate dovezile pe care le-am putut găsi, am încercat să le transmitem CDC, am încercat să lucrăm cu chinezii. Au muşamalizat lucrurile groaznic", a spus Pompeo.

Citiți și Virusul Wuhan: Şefii agenţiilor de informaţii americane nu exclud teoria unui accident de laborator

Fostul secretar de stat a subliniat că această combinaţie de dovezi circumstanţiale şi efortul intens al regimului chinez de a ascunde orice informaţie referitoare la laborator îi sugerează că virusul îşi are originea în acel laborator.

„Nu am văzut vreo dovadă care să sugereze ceva contrar”, a declarat Pompeo.

Fostul secretar de stat a avertizat, de asemenea, că scenarii similare ar putea avea loc în viitor, indicând posibilitatea unui război biologic.

Citiți și Emisiunea "60 de minute" face praf varianta oficială a Beijingului privitoare la originea virusului Wuhan

"Riscul ca aşa ceva să se întâmple din nou din acel laborator sau din alt laborator chinez este foarte real", a spus Pompeo. "Ei [China] operează şi desfăşoară activităţi care sunt incompatibile cu capacitatea lor de a securiza acele laboratoare. Riscul ca arme biologice şi bioterorişti să provină din această regiune este foarte real".

Deocamdată China nu a reuşit să identifice pacientul zero şi nici modul de apariţie al virusului Wuhan, care a cauzat o pandemie la nivel planetar, care a victimizat milioane de persoane şi a pus pe butuci economiile occidentale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe