Maia Sandu: R.Moldova a ratat o donaţie de 400 mln de lei de la UE din cauza iresponsabilităţii guvernului

Maia Sandu şi Donald Tusk, la Bruxelles
Maia Sandu şi Donald Tusk, la Bruxelles (gov.md)

Uniunea Europeană va aproba vineri, 10 iulie, eliberarea a 30 milioane de euro pentru Republica Moldova, anunţă liderul PAS Maia Sandu, menţionând că după luni de insistenţă din partea formaţiunii, majoritatea parlamentară şi guvernul lui Dodon au binevoit să-şi dea votul pentru o parte din angajamentele pe care le avea Republica Moldova pentru obţinerea acestor bani.

Totodată, preşedintele PAS subliniază că tranşa a treia, în valoare de 40 milioane euro, însă a fost anulată din cauza iresponsabilităţii şi lenei guvernării de la Chişinău.

„Din aceşti bani, 20 milioane de euro erau donaţie, bani care nu trebuiau întorşi Uniunii Europene. Altfel spus, un cadou de 400 milioane de lei din partea UE pentru oamenii din R. Moldova. Din cauza lui Dodon şi a guvernului lui, aceşti bani nu vor mai ajunge în ţara noastră, vor ajunge în altă ţară, cu conducere responsabilă”, a adăugat politiciana.

„Îi mulţumim Uniunii Europene pentru cele 30 milioane de euro şi pentru disponibilitatea de a lansa un nou program pentru Moldova în valoare de 100 milioane euro, în pofida atitudinii duşmănoase a guvernării faţă de instituţiile UE”, a conchis Maia Sandu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe