Maia Sandu: Presa din R. Moldova trebuie să devină liberă peste tot şi pentru toţi

(Captură Foto)

Preşedinţia Republicii Moldova va deveni o instituţie deschisă şi transparentă, care va oferi informaţii şi care va prezenta lucrurile aşa cum sunt, a declarat preşedintele ales Maia Sandu în cadrul forumului mass-media 2020, menţionând că aşa a făcut la Guvern, în cele cinci luni, aşa va acţiona şi la Preşedinţie.

Ştiu că ziariştii adevăraţi care îşi fac misiunea bine trec de mulţi ani prin mari greutăţi, a notat politiciana, atenţionând şi despre faptul că jurnaliştii care vor să informeze obiectiv ajung să fie ameninţaţi, bruscaţi uneori de ofiţerii de pază ai celor de la conducere, trebuie să treacă prin concurenţă neloială de ani de zile şi că este foarte greu, inclusiv financiar.

„Pe de altă parte vedem, cum televiziuni angajate politic înfloresc, pentru că răspândesc minciuna, dezinformează, pentru că îşi ajută stăpânii care îi finanţează ca să controleze cetăţenii”, a adăugat preşedinta aleasă ţinând să mulţumească tuturor reprezentanţilor presei care îşi fac misiunea cu corectitudine, în mod onorabil, cei care informează cetăţenii Republicii Moldova.

Totodată, liderul PAS a subliniat în cadrul evenimentului că în rapoartele sale ENEMO şi OSCE privind compania electorală şi-au exprimat corect îngrijorarea în raport cu modul în care Consiliul Audiovizualului (CA) şi-a îndeplinit obligaţiile, întrucât acesta a încercat să intimideze instituţii mass media care şi-au informat cetăţenii în mod obiectiv şi dimpotrivă membrii CA au închis ochii la încălcări foarte grave: la dezinformare, discurs de ură, încercări de divizare a societăţii.

„Presa din R. Moldova trebuie să devină liberă peste tot şi pentru toţi. Voi lupta alături de dumneavoastră ca cetăţenii R. Moldova să poată să se informeze din presă obiectiv”, a concluzionat Maia Sandu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe