Maia Sandu: Partenerii de dezvoltare invitaţi să susţină noua guvernare în transformarea calitativă a R. Moldova

Maia Sandu şi Inguna Dobraja au convenit să impulsioneze activităţile ce vizează proiectele de infrastructură, care sunt cele mai aşteptate de cetăţenii R. Moldova.

Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova
Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova (presedinte.md)
Tatiana Chiriac
21.08.2021

În cadrul întrevederii de vineri, cu noua directoare de ţară a Băncii Mondiale, Inguna Dobraja, preşedintele, Maia Sandu, a accentuat că noua guvernare de la Chişinău are un program orientat să transforme calitativ Republica Moldova, iar partenerii de dezvoltare sunt invitaţi să susţină autorităţile în acest sens.

„Banca Mondială este deschisă să ofere, în continuare, asistenţă pentru Republica Moldova, un nou cadru de parteneriat urmând să fie elaborat în timpul apropiat. Printre domeniile de interes reciproc, unde mizăm pe sprijinul Băncii Mondiale, am menţionat agricultura, energetica, mediul, dar şi sistemul de protecţie socială, sănătatea şi digitalizarea”, a subliniat şefa statului.

Pentru a face mai eficientă cooperarea dintre R. Moldova şi Banca Mondială, oficialii au agreat că este nevoie de consolidarea capacităţilor de implementare a proiectelor în derulare şi a celor noi.

„Aceasta ne va permite să asigurăm realizarea tuturor lucrărilor în termenele stabilite. La fel, am convenit să impulsionăm activităţile ce vizează proiectele de infrastructură, care sunt cele mai aşteptate de cetăţeni”, a conchis Maia Sandu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor