Maia Sandu, către militari: Nu e uşor să-ţi aperi Patria atunci când este condusă de oameni corupţi şi incompetenţi

Sectorul de securitate şi apărare reprezintă un domeniu important pentru noua guvernare care va acorda atenţie nu doar oportunităţilor de dezvoltare profesională, dar şi a calităţii vieţii militarilor, afirmă premierul.
Pavel Voicu şi Maia Sandu
Pavel Voicu şi Maia Sandu (gov.md)

Premierul Maia Sandu a felicitat miercuri militarii moldoveni cu ocazia încheierii cu succes a exerciţiului militar bilateral moldo-american de amploare Agile Hunter din SUA: „Este pentru prima dată când un contingent atât de numeros al Armatei Naţionale participă la un exerciţiu militar de o complexitate majoră.”

„Din numele poporului Republicii Moldova exprim recunoştinţa partenerilor americani pentru susţinerea şi aportul continuu oferite pentru fortificarea securităţii, suveranităţii şi integrităţii ţării”, a declarat prim-ministrul.

Şefa cabinetului de miniştri a menţionat că sectorul de securitate şi apărare reprezintă un domeniu important pentru noul program de guvernare şi acordă atenţie nu doar oportunităţilor de dezvoltare profesională, dar şi a calităţii vieţii: „Acum, mai mult ca niciodată, avem nevoie de o armată puternică şi profesionistă.”

„Vă mulţumesc pentru că aţi fost un sprijin al ţării chiar şi atunci când nu a fost uşor. Pentru că nu e uşor să-ţi aperi Patria atunci când aceasta este condusă de oameni corupţi şi incompetenţi, care au exploatat instituţiile statului pentru interesele proprii. Acum vreau să vă asigur că veţi apăra un stat care reprezintă doar interesele cetăţenilor, ale tuturor cetăţenilor”, a conchis Maia Sandu.

Aplicaţia militară a marcat peste 20 de ani de parteneriat şi cooperare cu Garda Naţională a statului Carolina de Nord, parteneriat care a permis dezvoltarea profesionalismului militar şi modernizarea per ansamblu a capabilităţilor Armatei Naţionale.