Mai mulţi părinţi acuză personalul unei grădiniţe private că îi loveşte pe copii

(photos.com)
Ana Ion
15.06.2024

Disciplina se făcea prin palme peste faţă, peste cap, loviţi la fund, traşi de păr, de urechi”, „pe unul dintre ei îl băgau în garaj şi stingeau becul…”, „…ameninţări tip «îţi rup urechile», «te arunc pe geam»”. Mai mulţi părinţi acuză grădiniţa „Lumea piticilor” din Moşniţa Nouă, judeţul Timiş, de violenţă, scrie publicaţia Şcoala 9.

Centrul nu este acreditat sau autorizat şi nu are nici autorizaţie ISU. O rudă a înregistrat-o pe directoarea Cornelia Amzulescu când recunoaşte că o educatoare a lovit un copil.

În discuţia cu Şcoala9, directoarea iniţial a negat, apoi a spus că „nu a fost lovitură, ci doar o atenţionare”. Băiatul lovit are ADHD.

Faptele descoperite de Şcoala 9 şi relatate mai jos de părinţi s-au petrecut anul acesta, iar altele, mai în urmă, în 2022. Una dintre familii a făcut plângere la poliţie şi apoi a mers şi în instanţă. Alţii doar şi-au retras copiii. Tot de la cei mici au aflat că o pedeapsă pentru unii dintre ei era să îi închidă în „camera cu întuneric”. Într-o înregistrare video, directoarea recunoaşte că o educatoare l-a lovit peste gură pe unul dintre copii fiindcă „n-a mai putut” şi pentru că „oriunde îl pui la masă totul distruge în jurul lui”. Dar a spus că nu o va da afară pe educatoare şi îi roagă să meargă la altă grădiniţă.

Asociaţia „Lumea Piticilor”, sub umbrela căreia funcţionează grădiniţa, a fost înfiinţată în 2016, la trei ani după ce fondatoarea sa, Cornelia Amzulescu (fostă Corescu), a ieşit din închisoare unde a ispăşit o pedeapsă de trei ani pentru trafic de influenţă, fals în înscrisuri şi uz de fals, potrivit publicaţiei De Banat.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor