MAE a reactualizat alerta de călătorie pentru Siria

Epoch Times România
08.06.2012

MAE a reactualizat, săptămâna aceasta, în contextul recentelor violenţe din Siria, alerta de călătorie pentru această ţară, postată pe site-ul ministerului.

Având în vedere deteriorarea situaţiei de securitate din Siria din ultimele zile, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să evite călătoriile în această ţară iar celor care se află deja pe teritoriul sirian, să-l părăsească cât mai curând posibil prin mijloacele comerciale de transport încă operaţionale (aeriene, navale şi terestre).

Cetăţenii români sunt avertizaţi că există în continuare riscul ca mai multe oraşe şi căi de comunicaţie, inclusiv autostrăzi importante (Tartous-Latakia, Latakia-Alep, Homs-Alep şi Damasc-Iordania), să fie temporar închise din cauza demonstraţiilor. Legăturile de comunicaţie în Siria pot suferi unele întreruperi sau limitări.

Există, de asemenea, riscul de producere de atacuri teroriste în locuri publice. Cetăţenilor români li se recomandă să evite în totalitate deplasările în localităţile Daraa, Deir Ezzour, Hama, Homs, Idleb şi suburbile Damascului şi să evite călătoriile în zonele de frontieră cu Iordania, Liban si Turcia, se arată în alerta MAE.

Cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc, sunt atenţionaţi că o fac pe propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, având în vedere că, de la caz la caz, pot interveni limitări privind posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare de carieră în situaţii de urgenţă.

Cetăţenii români prezenţi pe teritoriul Siriei sunt sfătuiţi să contacteze Ambasada României la Damasc (prin telefon, fax sau internet), pentru a-şi înregistra prezenţa şi transmite propriile coordonate, precum şi pe cele ale rudelor lor, astfel încât, în eventualitatea unei situaţii de urgenţă, să poată beneficia, la cerere, de asistenţa statului român.

În cadrul Departamentului Consular funcţionează o linie telefonică dedicată - +40.21.319.21.37 - la care cetăţenii români afectaţi de actuala situaţie din Siria pot suna 24/24, pentru asistenţă şi informaţii consulare. De asemenea, Departamentul Consular răspunde solicitărilor de informaţii transmise prin Internet, la adresa de mail: drco@mae.ro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor