MAE: 150 de secţii de votare pentru referendum în străinătate

Nu mai puţin de 150 de secţii de votare vor fi organizate în străinătate pentru referendumul din 29 iulie. Opt dintre acestea se vor afla în teatrele de operaţiuni în care România are trupe, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe.
. (DIMITAR DILKOFF / AFP / Getty Images)
Liviu Şerbănescu
13.07.2012

Nu mai puţin de 150 de secţii de votare vor fi organizate în străinătate pentru referendumul din 29 iulie. Opt dintre acestea se vor afla în teatrele de operaţiuni în care România are trupe, a anunţat joi seară Ministerul Afacerilor Externe.

MAE precizează că a fost înfiinţat un grup tehnic auxiliar care va acţiona în cadrul ministerului pe durata organizării, funcţionării şi finalizării rezultatelor referendumului din 29 iulie. Totodată, au fost transmise instrucţiuni misiunilor diplomatice ale României în străinătate pe tema organizării referendumului.

MAE mai anunţă că a fost stabilită şi lista secţiilor de votare din străinătate pentru referendumul din 29 iulie şi vor exista 150 de secţii de votare în întreaga lume, dintre care opt în teatrele de operaţiuni în care România are trupe.

La referendumul pentru demiterea preşedintelui vor fi organizate nouă secţii de votare în Spania, şapte secţii de votare - în Italia, cinci secţii de votare - în Franţa, cinci secţii - în Republica Moldova, câte trei secţii de votare - în Rusia şi Ucraina, iar alte trei secţii de votare vor funcţiona în Germania.

Totodată, în Canada şi în SUA vor exista câte patru secţii de votare pentru referendum, în Australia vor fi amenajate două secţii de votare, iar în Marea Britanie trei secţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor