Macovei: Cei ce au redactat raportul nu m-au consultat; mă bucur că există impresia că îi influenţez

Monica Luiza Macovei,europarlamentar PDL
Monica Luiza Macovei,europarlamentar PDL (Epoch Times România)

Europarlamentarul PDL, Monica Macovei, a declarat miercuri că ea nu s-a întâlnit cu reprezentanţii Comisiei Europene înainte de redactarea Raportului MCV pentru România, subliinind că ”se bucură însă că există această impresie”că ea îi influenţează.

Întrebată pe baza căror informaţii a fost redactat Raportul MCV pentru România, Macovei a precizat într-o intervenţie la Realitatea Tv că ea nu s-a văzut cu reprezentanţii Comisiei însă ”se bucură că există această impresie”.

”În niciun caz de la mine, am văzut că a fost şi o întrebare (a unei jurnaliste puse lui Mark Gray, n.r.) dacă s-au întâlnit cu mine cei de la Comisie când au redactat raportul. Aud asta de ani de zile. Nu, nu s-au întâlnit cu mine şi nu eu nu fac parte din bucătăria redactării raportului şi nici nu îl influenţez, dar mă bucur că există această impresie”, a explicat Macovei.

De asemenea, aceasta a precizat că Victor Ponta este responsabil ca şef de partid că parlamentarii PSD nu au votat pentru ridicarea imunităţii a celor trei parlamentari cu dosare. ”Cel mai important este că Victor Ponta să-şi asume responsabilitatea pentru ce depinde de el, rău în acest raport, şi anume lipsa de voinţă politică pentru măsurile anticorupţie, faptul că sunt deja trei persoane, Borbely, Dobre şi Stan, la care parlamentarii PSD nu numai USL, de care el personal este responsabil ca preşedinte al partidului, au votat împotriva ridicării imunităţii. Deci trebuie să-şi asume răspunderea ca şef de partid”, a susţinut Macovei.

”Astăzi nu e o zi de discutat despre Schengen ci despre vointa politică pentru continuarea anticorupţiei şi reformelor în Justiţie. Concluzia este, citind raportul, că nu există această voinţă politică sau că ea e tot mai scăzută. Intrarea în Schengen depinde de condiţiile tehnice care sunt îndeplinite, de circa doi ani de zile, cum a spus şi astăzi Comisia Europeană”, a mai spus ea.