Kremlinul apasă pedala. „Măcelarul din Groznîi” ar fi ajuns în Mariupol [VIDEO]

Ramzan Kadîrov, ar fi ajuns în Mariupol
Ramzan Kadîrov, ar fi ajuns în Mariupol (captura foto)

În spaţiul public a apărut un videoclip cu şeful Ceceniei, Ramzan Kadîrov, supranumit şi „Măcelarul din Groznîi”, din care se înţelege că acesta s-ar afla în oraşul ucrainean Mariupol.

Potrivit NEXTA, care citează presa rusă, Ramzan Kadîrov ar fi ajuns la Mariupol şi s-a întâlnit cu comandantul Armatei a 8-a, generalul Andrei Mordvicev.

Mai mult decât atât, presa a mai relatat că preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, ar fi semnat un decret de conferire a gradului de general-locotenent al Gărzii Ruse lui Kadîrov. Decretul urmează a fi publicat în curând.

Menţionăm că săptămâna trecută, Kadîrov a publicat, pe canalul său de Telegram, un videoclip despre participarea cecenilor la „capturarea” oraşului Mariupol, în care apărea Ruslan Gheremeev, principalul suspect în cazul uciderii politicianului rus de opoziţie Boris Nemţov.

Din videoclip se vede cum Gheremeev rosteşte o rugăciune şi ţine un discurs în faţa militarilor ceceni, în limba cecenă, sub zgomotul bombardamentelor, în timp ce luptătorii săi arborează un steag pe o clădire şi trag cu armele în aer.

Nu este pentru prima dată când liderul cecen declară că ar fi ajuns în Ucraina. Acum două săptămâni, Kadîrov a susţinut acelaşi lucru dar a fost prins cu minciuna. Potrivit „Ucrainskaia Pravda”, care i-a verificat telefonul, Kadârov s-ar fi aflat, de fapt, în Federaţia Rusă, oraşul Groznîi, în timp ce el susţinea că se îndreaptă spre Kiev.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.