Luptător de la Penitenciarul din Craiova, bătut crunt, într-un club, de fiul unui milionar, foşti deţinuţi şi posibil de un poliţist

Incidentul din Craiova
Incidentul din Craiova (Captură video)

Un luptător din cadrul trupelor de intervenţie rapidă de la Penitenciarul de maximă siguranţă Craiova a fost bătut cu bestialitate, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de mai multe persoane, între care şi fiul milionarului de origine iordaniană Ahmed Bacriz. Alături de băiatul afaceristului Bacriz, au mai fost implicaţi, în agresarea victimei, un poliţist din Craiova şi mai mulţi foşti deţinuţi, proaspăt eliberaţi din închisoare, relatează Gândul.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj au negat implicarea poliţistului în acest incident.

Potrivit publicaţiei citate, poliţiştii craioveni au fost anunţaţi, sâmbătă dimineaţă, că într-un club de manele din oraş a avut loc un incident violent. După primele cercetări, poliţiştii au constatat că la scandal au participat şapte bărbaţi, dintre care unul a fost agent de penitenciare. Bătaia, au concluzionat poliţiştii ajunşi la faţa locului, ar fi izbucnit în urma unor divergenţe pe tema dedicaţiilor muzicale.

Poliţiştii au raportat că toate persoanele implicate au fost identificate, iar una dintre ele a fost deja dată în consemn la frontieră.

Conform site-ul citat, vineri seară, agentul de penitenciare a mers la club însoţit de o cunoştinţă. La un moment dat, la o masă vecină s-a aşezat fiul unuia dintre fraţii Bacriz, trei afacerişti de origine iordaniană consideraţi unii dintre cei mai bogaţi antreprenori din Oltenia.

Surse citate de Gândul susţin că Bacriz junior era însoţit de mai mulţi bărbaţi, majoritatea foşti deţinuţi. Câteva ore, oamenii tânărului Bacriz au aruncat priviri crâncene către angajatul Penitenciarului Craiova. Mai mult, ulterior, la club ar fi început să apară alte persoane, cunoscute în mediile violente din Craiova, care au început să ocupe mesele din jurul agentului de penitenciare, pentru a-l înconjura.

Spre dimineaţă, înainte de oră închiderii, între grupul lui Bacriz şi agent a existat un conflict legat de faptul că poliţistul l-ar fi abordat pe lăutar, pentru o dedicaţie muzicală, în timp ce acesta cânta la masa iordanianului.

Evenimentele au escaladat rapid, iar angajatul Penitenciarului Craiova a fost atacat pe la spate şi trântit la pământ de V.M., care ar fi agent în cadrul Secţiei 3 Poliţie Craiova. Imediat, au sărit să termine treaba prietenii săi, foşti puşcăriaşi, mai susţin sursele citate.

Imaginile înregistrate cu ajutorul camerelor de supraveghere arată că tensiunile au degenerat într-o bătaie generală, oprită cu greu de agenţii de pază, care au folosit sprayuri lacrimogene.

Răspunsul IPJ Dolj

Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, privind implicarea unui poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj în evenimentul produs la data de 16 septembrie a.c., Compartimentul de Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj este abilitat să comunice următoarele:

Infirmăm speculaţiile apărute în spaţiul public. În cauză, poliţiştii au efectuat verificări, fiind identificate cinci persoane care au fost implicate în eveniment. Din informaţiile obţinute în cadrul anchetei până în prezent, a rezultat faptul că, în altercaţia respectivă, nu a fost implicat niciun poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.

În dimineaţa de 16 septembrie a.c., în jurul orei 05.31, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Craiova au fost sesizaţi prin apel 112, de către un bărbat, de 31 de ani, din municipiul Craiova, cu privire la faptul că un alt bărbat, de 37 de ani, ar fi fost agresat fizic.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că în urma unui conflict spontan, bărbatul de 37 de ani ar fi fost agresat fizic de o persoană necunoscută. În urma evenimentului, acesta a necesitat îngrijiri medicale fiind transportat la spital.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovirea sau alte violenţe, fiind efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, urmând ca în funcţie de rezultatul cercetărilor să fie propuse măsuri în consecinţă.