Lui Harunjen i se recomandă în continuare să plece: Societatea vă va scoate din oficiu, va fi foarte umilitor

Petrecere la casa Procurorului General al R. Moldova, Eduard Harunjen
Petrecere la casa Procurorului General al R. Moldova, Eduard Harunjen (jurnal.md)

Deşi procurorul general, Eduard Harunjen, a declarat de mai multe ori că nu intenţionează să-şi dea demisia, numindu-i trolli pe toţi cei care au semnat o petiţie de solicitare a demisiei acestuia, avocatul Eduard Digore vine cu o recomandarela adresa lui Harunjen.

„Dvs sunteţi conştient, dle Procuror General, că nu mai puteţi rămâne în această funcţie, nici chiar cea de procuror. Noi suntem conştienţi că Dvs împreună cu alţi colegi şi prieteni aveţi nevoie de timp pentru înlăturarea probelor care ar putea fi folosite împotriva intereselor persoanelor implicate în capturarea acestei instituţii.

Mai ştim că această instituţie a avut rolul cel mai important în capturarea întregului stat, a admis comiterea celor mai grave fapte, de pedepsire a oamenilor nevinovaţi, dar incomozi pe de o parte, iar pe de altă parte a fost inactivă privind cercetarea celor mai grave fapte comise vreodată în Republica Moldova”, scrie avocatul pe contul său de Facebook.

De aceea, a specificat acesta, „suntem convinşi că aveţi nevoie de termenul cel mai mare, comparativ vorbind cu alte instituţii, ca să plecaţi din funcţii”. Mai mult decât atât, Digore a ţinut să reitereze că Harunjen trebuie să plece, iar istoria statului Republica Moldova să nu mai cunoască astfel de nimicuri.

„Toată societatea ştie, doar voi vă faceţi că plouă. Societatea vă va scoate din oficiul Dvs, va fi foarte umilitor. Toţi şi-au dat demisia. Luaţi-i şi pe şefii de la Anticorupţie şi PCCOCS, nu uitaţi! Noi ne pregătim, vă vom vizita! Verificaţi proprietăţile luxoase ale procurorilor şi a Dvs!”, a conchis acesta.

În context, şi fostul procuror-şef al municipiului Chişinău, Ivan Diacov, i s-a adresat lui Harunjen prin intermediul unei postări pe contul său de socializare.

„Tovarăşe Edic! Nu te juca de-a democraţia şi nu încerca nervii poporului până la limita răbdării! Nu mă face să recurg la acţiuni neplăcute pentru mine, dar necesare pentru triumful dreptăţii, să scriu eu un denunţ oficial asupra ta! PLEACĂ!

Nu distruge până la temelie autoritatea procuraturii clădită prin sacrificiul mai multor generaţii de oameni oneşti care s-au dedicat cu dăruire profesiei nobile de a face dreptate! PLEACĂ, domn Harunjen, nu pângări numele de PROCUROR!”, se arată în adresarea lui Diacov.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe