Ludovic Orban, înscris în cursa internă a PNL pentru primăria Capitalei: "Modelul Sibiului de dezvoltare este modelul pe care îl sprijin"

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Înscris în competiţia internă a PNL pentru desemnarea candidatului la Primăria Capitalei, prim vicepreşedintele partidului, Ludovic Orban, a opinat, miercuri, la Adevărul Live, că actualul primar, Sorin Oprescu, este avantajat de faptul că alegerile pentru primărie vor avea un singur tur de scrutin.

"Nefiind alegeri în două tururi, situaţia este complicată. Este avantajat primarul în funcţie", a declarat Orban, citat de Adevărul.

Reamintim că recent modificata lege a alegerilor locale prevede alegerea primarilor dintr-un singur tur de scrutin, prevedere care, de altfel, a stârnit nemulţumirea societăţii civile pe motiv că-i avantajează pe aşa-numiţi "baroni locali", înţepeniţi de ani de zile în funcţii.

În ceea ce priveşte competiţia internă din PNL, în urma căreia, potrivit lui Vasile Blaga, PNL va selecta un candidat cu profilul preşedintelui Iohannis, Orban a declarat că "niciodată procedura de desemnare a candidatului la Primăria Capitalei nu este 100% obiectivă" şi că nu-i priveşte pe ceilalţi colegi ca adversari.

Orban a mai adăugat că nu a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis despre intenţiile sale însă toţi ceilalţi lideri ai partidului au fost la curent cu candidatura sa: "Oricine are dreptul să-şi prezinte candidatura, dar partidul trebuie să desemneze candidatul cu cele mai mari şanse. Nefiind alegeri în două tururi, situaţia este complicată," a declarat acesta.

Întrebat despre declaraţiile lui Vasile Blaga conform cărora viitorul candidat al PNL pentru Capitală ar trebuie să aibă profilul lui Klaus Iohannis, Orban a afirmat: "Nu ştiu dacă trebuie să căutăm un om care să semene cu Klaus Iohannis ca profil. Bucureştiul are nevoie de un candidat serios, care să ştie ce trebuie făcut în Bucureşti. Asemănarea cu Klaus Iohannis este că trebuie să câştige. Am foarte multe elemente comune cu Klaus Iohannis: seriozitate, implicare în proiecte, consecvenţă."

Când a venit vorba de modelul pe care trebuie să-l urmeze Bucureştiul, Orban a arătat spre Sibiu, oraş păstorit de preşedinte înainte să candideze pentru Cotroceni.

"Modelul Sibiului de dezvoltare este modelul pe care îl sprijin. Avem multe elemente de competitivitate.Trebuie să fii prezent la Primărie să primeşti investitorii. Sunt nişte cazuri de corupţie în apropierea Primarului General," a menţionat Orban.

Alegerile pentru Primăria Generală a Capitalei vor avea loc în 2016. Potrivit Agerpres, până în prezent, şi-au mai anunţat înscrierea în competiţia internă din PNL Cristian Buşoi, Costică Canacheu şi Petre Roman.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne