Ludovic Orban achitat de acuzaţiile din dosarul deschis în campania pentru Primăria Capitalei

Trimis în judecată pe motiv că i-ar fi cerut bani lui Tiberiu Urdăreanu pentru a-şi finanţa campania la alegerile din toamna lui 2016, Ludovic Orban a fost achitat de acuzaţiile ce i se aduc.
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Loredana Diacu
31.01.2017

Magistraţii Înaltei Curţi l-au achitat marţi pe liberalul Ludovic Orban în dosarul în care acesta era judecat pentru folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite în perioada în care era desemnat candidat al PNL la Primăria Capitalei. Decizia nu este definitivă, relatează Mediafax.

Potrivit sursei citate, decizia de achitare a fost luată în majoritate, doi dintre judecători decizând achitarea în timp ce al treilea magistrat a considerat că fostul candidat PNL la Primăria Capitalei ar trebui condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

Reamintim că Ludovic Orban a fost trimis în judecată de DNA în luna mai 2016, fiind acuzat de folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, cauza fiind judecată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Potrivit procurorilor anticorupţie, în data de 1 martie 2016, Orban - la vremea respectivă desemnat candidat al liberalilor pentru postul de Primar General al Capitalei - l-ar fi contactat pe afaceristul Tiberiu Urdăreanu solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală.

Urdăreanu - denunţător în acest dosar - ar fi acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Ludovic Orban o deţine în cadrul partidului politic şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes pentru afacerile controlate de omul de afaceri.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor