Lucrările unor foşti miniştri ar putea fi cercetate pentru plagiat

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a declarat că acuzaţia de plagiat privind lucrarea de doctorat a premierului Victor Ponta "nu are niciun fundament", adăugând că în lucrările "foştilor miniştri şi altor prim-miniştri" s-ar găsi plagiate. "Dacă este vorba să se găsească plagiate, păi să plonjăm puţin în lucrările foştilor miniştri şi, dacă vreţi, în lucrările altor prim-miniştri, să vedeţi acolo ce iese. Dar din păcate acum presa este concentrată pe o acuzaţie care nu are niciun fundament", a spus Marga.
Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga. (www.mae.ro)
Cristina Boiangiu
19.06.2012

Lucrările unor foşti miniştri şi prim-miniştri ar putea conţine fragmente plagiate, este de părere ministrul de Externe, Andrei Marga. El a declarat că acuzaţia de plagiat privind lucrarea de doctorat a premierului Victor Ponta "nu are niciun fundament", adăugând că în lucrările "foştilor miniştri şi altor prim-miniştri" s-ar găsi plagiate.

"Dacă este vorba să se găsească plagiate, păi să plonjăm puţin în lucrările foştilor miniştri şi, dacă vreţi, în lucrările altor prim-miniştri, să vedeţi acolo ce iese. Dar din păcate acum presa este concentrată pe o acuzaţie care nu are niciun fundament", a spus Marga, care a fost rector al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj.

"Din păcate, în România sunt oameni care se ocupă de a găsi nod în papură la alţii. Eu cred că şi aceşti oameni, indiferent ce funcţii deţin ei, ar trebui să se ocupe de problemele cetăţenilor, pentru ca acestea sunt urgenţa noastră", a argumentat ministrul de Externe.

Marga a mai declarat că lipseşte o reglementare legală în ceea ce priveşte obligativitatea citării surselor în subsolul paginilor unei lucrări.

"Sunt reguli internaţionale în materie de citări, nu e niciun secret în aceasta şi se pot lua, dacă vreţi, manuale, critici. Pe piaţa bucureşteană sunt astfel de manuale. Ce lipseşte în România? În România lipseşte, din păcate, o reglementare, un articol într-o lege cu privire la aceste lucruri. Aceasta este problema", a mai spus Marga.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor