Lovitură pentru Nicuşor Dan: Ciolacu anunţă că PSD şi PNL vor face majoritate în Consiliul General al Capitalei

Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă (Epoch Times Romania)
Andrei Popescu
13.06.2024

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, la sediul partidului, că social-democraţii şi liberalii au decis în şedinţa coaliţiei să facă majoritate în Consiliul General al Capitalei. Este o lovitură pentru primarul general Nicuşor Dan, care şi-a exprimat dorinţa ca PNL şi Alianţa Dreapta Unită să constituie o majoritate.

“Ceea ce am decis este. Unde am candidat împreună să creăm majorităţi împreună, cum este Braşov, Timiş. Unde avem fiecare majorităţi singuri este decizia organizaţiilor. În rest, ne vom întâlni cu fiecare preşedinte de organizaţie, atât eu cât şi domnul Ciucă, şi vom vorbi de majorităţi şi de abordare.

Mai mult, am hotărât că vom crea majoritate la Consiliul General al Capitalei. PSD şi PNL. Eu vă spun ce am făcut împreună cu domnul secretar general Bode, cu domnul secretar general Stănescu. Am trecut pentru fixarea cunoştinţelor, exact aşa s-a exprimat domnul Bode, şi am trecut aceste puncte”, a precizat Ciolacu.

Întrebat unde vor mai fi majorităţi, liderul PSD a răspuns: “Unde vor hotărî colegii noştri din ţară”.

Reamintim că, în timpul campaniei, la începutul lunii mai, Nicuşor Dan a declarat că nu îl va ataca în campania electorală pe contracandidatul său de la PNL, Sebastian Burduja, cu care împarte acelaşi electorat, pe motiv că o confruntare cu acesta ar putea afecta o majoritate pe care edilul ar vrea să o construiască.

“Sebastian Burduja este în competiţie, însă una este consiliul general, unde, evident că fiecare votează partidul pe care îl susţine, alta e poziţia de primar, unde funcţionează teoria votului util. Pentru că un simpatizant al PNL, când ştie că de votul său depinde dacă primarul va fi Nicuşor Dan, Gabriela Firea sau Popescu Piedone îl votează mai degrabă pe Nicuşor Dan decât pe Sebastian Burduja, fără să facă o alegere de calitate între ei.

Nu vorbesc despre el, de altfel ne cunoaştem de mult timp. Inevitabil, dacă ajungi într-o confruntare spui nişte lucruri pe care, după aceea, când vrei să construieşti o majoritate ţi-e dificil să treci peste ele. Acesta este motivul pentru care eu nu o să-l atac în campania aceasta. Evident că împărţim acelaşi bazin electoral, al oamenilor de dreapta, care au dorit în 2020 să scăpăm de administraţia PSD, care doresc dezvoltare, care doresc respectarea legii, firme private, nu companii municipale”, a menţionat la acea vreme edilul Capitalei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor