Lovitură de teatru: Ministrul PSD al Agriculturii a demisionat după ce DNA i-a deschis dosar penal

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu (PSD)
Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu (PSD) (Facebook - screenshot)

Ministrul PSD al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, şi-a dat demisia din Guvern, joi, după ce DNA i-a deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu.

"Prim-ministrul României Nicolae-Ionel Ciucă a luat act de anunţul demisiei domnului Adrian Chesnoiu din funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Guvernul României îşi menţine angajamentele de a asigura standardele de integritate şi profesionalism necesare bunei funcţionări a Executivului", se arată în comunicatul oficial al Executivului.

De asemenea, Adrian Chesnoiu îşi va da demisia şi din funcţiile deţinute în PSD.

Reamintim că şeful DNA, Crin Bologa, a cerut Camerei Deputaţilor ridicarea imunităţii unui deputat, în prezent ministru, acuzat de abuz în serviciu la presupusa trucare a unui concurs. Detalii aici.

Reacţia oficială a PSD

"Aşa cum a anunţat deja, ministrul Adrian Chesnoiu doreşte ca instituţiile abilitate să facă cercetările necesare pentru eliminarea oricăror suspiciuni cu privire la activitatea sa. În acest sens, domnul Chesnoiu solicită 'tuturor deputaţilor din toate partidele vot pentru ridicarea imunităţii parlamentare'.

De asemenea, Adrian Chesnoiu a luat decizia de a se retrage din funcţia de ministru şi de a se suspenda din Partidul Social Democrat.

PSD consideră că pe durata întregului mandat de ministru, domnul Chesnoiu şi-a îndeplinit sarcinile în mod profesionist şi cu integritate, fiind unul dintre cei mai eficienţi membri ai actualului guvern.

PSD va respecta deciziile luate de domnul Chesnoiu. Conduita onorabilă a acestuia, de a se retrage prompt din toate funcţiile deţinute în Guvern şi în partid, va permite instituţiilor abilitate să facă cercetările necesare cât mai rapid, pentru a înlătura astfel orice suspiciune asupra activităţii sale."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne