Londra: Cerşetorii români s-au întors la Marble Arch şi şi-ar putea stabili o tabără (Daily Mail)

(TED ALJIBE / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
19.04.2013

Cerşetorii români s-au întors la Marble Arch, unul dintre cele mai luxoase locuri din Londra, la un an după ce stricaseră zona înaintea Jocurilor Olimpice, relatează Daily Mail.

Deşi locul este unul dintre cele mai râvnite din Londra, pentru hotelurile sale de cinci stele şi vederile fabuloase spre Hyde Park, românii care au descins în Park Lane (stradă care mărgineşte Hyde Park) nu sunt cei mai bineveniţi vizitatori.

Cu valizele după ei, românii au ocupat un petic de iarbă lângă Marble Arch şi există temeri că şi-ar putea stabili aici o tabără.

Un grup de 40 de persoane a făcut acelaşi lucru cu un an în urmă, transformând locul într-o groapă de gunoi, şi au fost acuzaţi de jafuri sub ameninţarea cuţitului şi de alte infracţiuni.

Miercuri, Richard Owen, proprietarul unei tonete cu burgeri de la Marble Arch, a declarat că noii sosiţi afectează turismul, iar 'poliţia pare să nu facă nimic', în afară de a le verifica paşapoartele şi a-i lăsa să plece.

'Când ajung aici, dimineaţa, sunt, de obicei, aproximativ 60-70. Beau şi cerşesc. Distrug turismul', se plânge bărbatul.

Potrivit Daily Mail, Marea Britanie se pregăteşte de un aflux de români şi bulgari începând cu luna ianuarie a anului viitor, atunci când restricţiile existente pe piaţa muncii pentru cetăţenii acestor două state din Europa de Est vor fi ridicate.

Miniştrii britanici au refuzat să ofere o estimare cu privire la numărul de imigranţi care va ajunge în Marea Britanie, dar grupul de lobby antiimigraţie Migration Watch a avertizat că ar putea fi vorba de 50.000 în fiecare an, timp de cinci ani, începând cu 2014.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor