Locuitorii din Hong Kong iau cu asalt casele de schimb valutar pentru a cumpăra valute occidentale

Dolari canadieni.
Dolari canadieni. (Captură Foto)

Pe măsură ce numeroşi locuitori ai Hong Kong se pregătesc să plece din oraş înainte ca Beijing-ul să instaureze dictatura, Bloomberg a informat că hong-konghezii au început să schimbe masiv dolari HK în valute străine la bănci şi la ghişeele de schimb valutar.

Joi, consiliul Naţional al Poporului a ştampilat intenţia liderilor de Partid de a vota o aşa-zisă "lege a securităţii naţionale" în Hong Kong, profitând de o clauză care impunea Hong Kong-ului să aibă o lege de securitate.

Mulţi analişti consideră că evoluţia arată că Partidul Comunist Chinez îşi dă mănuşile jos şi se pregăteşte să ia libertăţile locuitorilor oraşului.

Activitatea de schimb valutar a fost determinată de îngrijorări cu privire la eventuale sancţiuni americane şi posibilitatea ca SUA să revoce „statutul special” al oraşului Hong Kong - care îi permite momentan să aibă un tratament preferenţial şi să obţină alte avantaje faţă de China continentală.

Unele case mari de schimb valutar din zonele Tsim Sha Tsui, Central şi Wan Chai au rămas fără dolari americani joi seară, forţând clienţii să se refugieze în lira britanică, dolari australieni sau neo-zeelandezi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie