Liga I. FCSB pierde în extremis trei puncte cu CFR Cluj

Gruparea din Gruia se menţine pe prima poziţie a clasamentului după remiza obţinută la limită pe terenul formaţiei FCSB, luni seara. Golul egalizator a venit în minutele adiţionale.
FCSB -  CFR Cluj 1-1 (1-0), în etapa a cincea a  fazei play-off a Ligii I de fotbal.
FCSB - CFR Cluj 1-1 (1-0), în etapa a cincea a fazei play-off a Ligii I de fotbal. (FCSB/facebook)

Derby-ul etapei a cincea a fazei play-off a Ligii I de fotbal dintre FCSB şi CFR Cluj s-a terminat indecis, după ce campioana a reuşit să restabilească egalitatea pe tabela de marcaj în minutele de prelungire prin fundaşul Andrei Burcă (90+3).

CFR Cluj, care avea nevoie de o victorie la Giurgiu pentru a-şi asigura campionatul, s-a văzut condusă încă din minutul 19 prin reuşita lui Florin Tănase, care a executat bine un penalty acordat de centralul Radu Petrescu, după o intrare neregulamentară a aceluiaşi Burcă în careul de şaisprezece metri asupra jucătorului de 26 de ani.

Per ansamblu, clujenii au fost mult mai vizibili pe teren, au făcut presing agresiv, de aici şi egalul reuşit până la urmă la ultima fază a meciului. Ciprian Deac a executat bine o lovitură liberă, iar Burcă aflat pe fază a lovit mingea cu capul, care a avut o traiectorie înşelătoare pentru Andrei Vlad, după ce a lovit pământul.

Ocaziile de poartă au fost şi de o parte şi de altă a terenului dar fără a mai aduce modificări tabelei electronice.

CFR se menţine pe primul loc după acest egal cu 42 de puncte, cu două mai mult decât principala contracandidată, FCSB.