Lidl anunţă că nu va mai colabora cu influenceriţa care a aruncat la gunoi alimentele folosite într-un clip

Sanziana Negru, Facebook (Facebook)
Ana Ion
23.07.2024

Lidl nu va mai colabora cu influenceriţa Sânziana Negru după scandalul provocat la Electric Castel. Mai exact, Lidl penalizează faptul că influenceriţa şi iubitul acesteia, Ştefan Floroaica, au aruncat la gunoi o pungă plină cu produse alimentare neîncepute imediat după ce a filmat un clip de promovare pentru respectivul magazin.

După ce vedeta a fost „înfierată” în online, că mai bine ar fi donat produsele respective decât să le arunce la gunoi, şi Lidl a primit numeroase critici. Lidl - care este partener şi fondator al Reţelei Băncilor pentru Alimente, un program ce îşi propune să reducă sărăcia şi foametea şi reducerea risipei alimentare - a anunţat că renunţă la colaborarea cu vedeta.

Într-un răspuns la solicitarea Paginademedia.ro, compania a precizat că gestul influenceriţei este „motiv al încetării unor potenţiale viitoare colaborări”.

„Aşa cum spuneam şi în răspunsul nostru iniţial, postat de îndată ce am aflat de pe reţelele de socializare de gestul Sânzianei, suntem întristaţi de ceea ce ea şi partenerul ei au făcut şi, mai ales, nu înţelegem de ce.

Aşteptarea noastră este ca o persoană cu care am mai avut colaborări punctuale în decursul ultimilor ani, să fie familiarizată cu ceea ce presupune risipa alimentară şi cu demersurile noastre de combatere a risipei, demersuri vizibile în Social Media, mediul în care activează.

Pentru noi, acest gest este motiv al încetării unor potenţiale viitoare colaborări.

Sperăm ca acest incident să fie o ocazie în plus pentru ca fiecare dintre noi să conştientizeze încă o dată, de câte ori ajunge în situaţia să arunce mâncare, să îşi ia propriile lecţii în ceea ce priveşte combaterea risipei alimentare şi acţiunile pe care le poate face în acest sens", a transmis Lidl pentru Paginademedia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor