Liderul sindicatului TAROM, atac dur la Grindeanu: "Dă vina tot pe personal, nu pe factorul politic şi acţionarul majoritar"

Sorin Grindeanu (Epoch Times Romania)
Ana Ion
08.07.2024

Narcis Paşcu, liderul Sindicatului Unit TAROM, a lansat un atac dur la adresa ministrului Transporturilor, Grindeanu, după ce acesta a vorbit de restructurări la TAROM.

Mai exact, luni dimineaţa au fost anulate mai multe curse ale TAROM, „din cauza indisponibilităţii temporare a membrilor echipajului de zbor”. Ulterior, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a solicitat ca reprezentanţii companiei să acţioneze urgent în rezolvarea acestei situaţii.

Iniţial, compania TAROM a anunţat că trei curse, pe rutele Beirut, Cairo, Amman, vor fi anulate, însă mult mai multe zboruri către destinaţii interne sau din Europa au fost suspendate, „din cauza indisponibilităţii temporare a membrilor echipajului de zbor”.

Sorin Grindeanu a declarat că a solicitat membrilor conducerii companiei aeriene să ia măsuri urgent în soluţionarea problemei. Ministrul a pus accentul pe asigurarea personalului navigant, nu pe menţinerea personalului care nu aduce contribuţii pozitive companiei.

„Echipa managerială, selecţionată în baza prevederilor Ordonanţei privind managementul corporativ, are toate pârghiile legale să ia decizii administrative necesare pentru evitarea unor astfel de blocaje şi pentru a preveni repetarea lor!

De aceea, echipa managerială trebuie să vină urgent cu un plan eficient de restructurare, prin care să asigure capacitatea operativă a companiei TAROM”, a explicat ministrul.

Liderul sindicatului TAROM a explicat la B1 TV care este sursa anulării zborurilor companiei aeriene şi l-a criticat pe ministrul Transporturilor.

"Domnul Grindeanu ştie să arunce pisica în ograda altuia întotdeauna. Acum îl scoate vinovat pe domnul director al companiei TAROM despre lipsa acută de piloţi, dar oare domnul Grindeanu a uitat că în 2020 de la 1890 de salariaţi prin planul de restructurare a dat afară 800 de salariaţi ai companiei TAROM? A ştiut despre această lipsă de piloţi şi despre lipsa acută de personal tehnic în cadrul companiei TAROM? A ştiut că acest personal nu se poate forma peste noapte”, a afirmat Narcis Pascu, într-o intervenţie pentru B1 TV.

„Nu este posibil ca domnul Grindeanu să îşi bată joc în acest hal de piloţii şi angajaţii companiei TAROM. Întrebaţi-l pe dumnealui de ce este un om iresponsabil când este vorba de brandul naţional care se numeşte TAROM. De ce a permis ca această restructurare să fie efectuată numai asupra personalului? Şi în continuare văd pe Facebook că dă vina tot pe personal, că personalul este vinovat, nu factorul politic şi acţionarul majoritar”, a adăugat liderul sindicatului

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor