Liderul PNL Cluj, audiat la DNA în cazul fraudării referendumului

.
. (Photos.com)
Liviu Şerbănescu
29.08.2012

Senatorul Marius Nicoară, preşedintele PNL Cluj, a fost audiat miercuri la DNA Cluj, într-un dosar legat de fraudarea referendumului din 29 iulie. El a spus că a fost chemat la DNA de către procurori în calitate de martor.

În acest dosar, mai sunt învinuiţi liderul PNL Teodor Atanasiu şi totodată fost ministru al Apărării, dar şi Dumitru Samson, fiul actualului ministru al Apărării.

"Am fost citat în calitate de martor pentru data de 21 august, dar acum au reuşit să vin pentru că am fost plecat în concediu. M-am întors, m-am dus la Bucureşti ca să facem cvorum în Parlament, ca să se citească decizia CC. Am venit fără avocat pentru că am conştiinţa curată, şi PNL are conştiinţa curată. Din punctul nostru de vedere, este un dosar politic şi acest lucru se va demonstra până la urmă. Îmi fac datoria de cetăţean de a veni în faţa procurorilor, de a răspunde la întrebări, de a spune ceea ce este de spus şi de a clarifica odată acest subiect", a declarat Nicoară când a ajuns la sediul DNA Cluj, în jurul orei 10.00.

Totodată, miercuri va fi audiat la DNA Cluj şi consilierul local Steluţa Cătăniciu, şeful de campanie al PNL Cluj pe perioada referendumului.

În rezoluţia de începere a urmăririi penale, procurorii precizează că există indicii cu privire la faptul că, în cursul lunii iulie 2012, învinuitul Teodor Atanasiu, în înţelegere cu învinuitul Dumitru Samson, a iniţiat o acţiune pentru mobilizarea electoratului din Transilvania şi Banat la referendumul din 29 iulie 2012 prin sensibilizarea acestuia cu recompense în bani şi alte foloase materiale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor