Liderul Mişcării Antimafie: Arestarea lui Şor a dat startul ruinării imperiului lui Plahotniuc

Dacă Vlad Filat era planificat din start să fie scos ţap ispăşitor în ceea ce priveşte frauda bancară din Republica Moldova, arestarea lui Ilan Şor i-a luat pe toţi prin surprindere.
Sergiu Mocanu, liderul Mişcării Populare Antimafie
Sergiu Mocanu, liderul Mişcării Populare Antimafie (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Arestarea primarului de Orhei, Ilan Şor a declanşat în Republica Moldova începutul unei lupte între clanurile mafiote, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu. Mai mult decât atât, acesta a anunţat că odată cu aceasta a început şi ruinarea imperiului lui Plahotniuc.

Potrivit lui Mocanu, arestarea lui Filat s-a făcut la indicaţia directă a lui Plahotniuc, considerată de acesta a fi una dintre greşelile fatale ale oligarhului, dar benefică, în acelaşi timp, pentru această societate. „Dacă ar putea Plahotniuc astăzi să se întoarcă în data de 14 octombrie 2015 niciodată nu l-ar mai fi arestat pe Filat. Plahotniuc a făcut în această perioadă două greşeli fatale care au dus la ora actuală la o nesupunere instituţională împotriva lui Plahotniuc”, a afirmat politicianul.

„Sistemul s-a aflat într-o perioadă lungă de linişte şi calm pentru că au ştiut că Plahotniuc controlează în continuare sistemul iar Filat nu va vorbi, era foarte exact ştiut că Filat nu va vorbi şi nu va da noi nume şi nu se va merge mai departe. Rolul lui Filat de ţap ispăşitor era îndeplinit pe deplin”, a adăugat Mocanu.

În acelaşi timp, preşedintele Mişcării Antimafie ţine să precizeze că, dacă încătuşarea lui Filat a fost plănuită de Plahotniuc, atunci arestarea lui Şor s-a produs fără voia lui Plahotniuc fapt ce a dus la zdruncinarea sistemului.

„Oamenii din sistem care au executat arestarea lui Şor astăzi l-au transformat în cel mai păzit om din Republica Moldova. La ora actuală, deţinerea lui Şor în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) este condiţia sine-qua-non pentru ca acest sistem să fie dezrădăcinat. Şor la ora actuală este cel care depune depoziţii, iar de depoziţiile lui se tem toţi, inclusiv Plahotniuc. Foarte puţini la ora actuală îşi dau seama ce poate să scrie Şor, dar el într-adevăr ştie multe şi tocmai din această cauză este cea mai păzită persoană”, a punctat Mocanu.

În opinia lui Sergiu Mocanu, a doua mare greşeală controversatul om de afaceri a făcut-o atunci când a mers într-o vizită în Statele Unite. Mocanu menţionează că, în pofida celor relatate pe site-ul Partidului Democrat în acea perioadă pentru a-l pune pe Plahotniuc într-o lumină pozitivă, de fapt oligarhului i s-a spus clar să ia mâna de pe organele de drept.

„Şor stă astăzi în izolatorul de detenţie preventivă a CNA din cauză că face parte dintr-un program de protecţie a unui martor care poate spune foarte multe împotriva întregii clase politice din ţara asta. Şor a fost implicat peste tot: Voronin, Lucinschi, Leancă, Filat, anturajul lui Plahotniuc, şi Plahotniuc toţi s-au folosit de serviciile lui Şor”, a subliniat Mocanu, adăugând că în spatele lui Şor s-ar afla o parte din criminalitatea rusă.

Un alt lucru important menţionat de Sergiu Mocanu este faptul că deşi ne aflăm în preajma unui mare pericol pentru că puţinii procurori din Procuratura Anticorupţie şi ofiţeri din CNA nu şi şefii acestor instituţii au început să dea semne de nesupunere împotriva mafiei şi de autonomie instituţională, asta nu înseamnă că imperiul lui Plahotniuc este deja ruinat.

„Plahotniuc are un întreg sistem mediatic, un sistem întreg de pază şi protecţie cu informaţii şi contrainformaţii mai puternic decât instituţiile statului. Plahotniuc la ora actuală are oameni în spaţiul public din R. Moldova care zi şi noapte la televiziunile lui îi vor crea imagine”, a conchis liderul Mişcării Antimafie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe