Liderii ameninţă cu boicotarea Euro 2012 din cauza unor abuzuri din Ucraina

O serie de lideri europeni susţin că au de gând să boicoteze Euro 2012, turneul de fotbal de luna viitoare din Ucraina, pentru a protesta faţă de presupusa maltratare a fostului prim-ministru al ţării, Iulia Timoşenko, care este în prezent în închisoare.
Epoch Times România
04.05.2012

O serie de lideri europeni susţin că au de gând să boicoteze Euro 2012, turneul de fotbal de luna viitoare din Ucraina, pentru a protesta faţă de presupusa maltratare a fostului prim-ministru al ţării, Iulia Timoşenko, care este în prezent în închisoare. Un nou raport ridică îngrijorări cu privire la comportamentul poliţiei ucrainene, tocmai când ţara se pregăteşte pentru sosirea microbiştilor din întreaga Europă.

Marţi, celebrarea zilei de1 mai a adus manifestanţi comunişti pe străzile Kievului, când s-au răspândit veştile privind boicotarea Euro 2012. Protestatarii şi-au exprimat sprijinul pentru Iulia Timoşenko şi pentru boicot – Serghei în vârstă de 15 ani se afla printre ei.

Fotografiile o arată pe fostul prim-ministru Iulia Timoşenko, care este în greva foamei, cu vânătăi pe braţe şi pe burtă, ea susţinând că i-au fost cauzate de gardieni - o acuzaţie negată de guvern. Ea ispăşeşte o pedeapsă de şapte ani pentru abuz în serviciu, acuzaţii despre care ea spune că sunt motivate politic.

Fotografiile i-au făcut pe mai mulţi lideri şi miniştri europeni, printre care întregul guvern olandez şi preşedintele Comisiei Europene, să promită boicotarea meciurilor de fotbal din cadrul Euro 2012 de luna viitoare, din Ucraina.

Ministrul german al Mediului, Norbert Roettgen, a cerut şi altora să se alăture.

"În acest moment, nu cred că este admisibil ca miniştrii sau prim-miniştrii să ia parte ca vizitatori [la Euro 2012], pentru că mă tem că această acţiune presupune pericolul de a justifica un regim, un regim dictatorial", a spus Roettgen.

Alţi lideri europeni, inclusiv miniştrii de externe din Germania şi Suedia, au respins apelurile pentru un boicot.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor