Lider USR, atac dur la adresa lui Piedone: Este circar. Nu ştim ce gânduri are. Un politician profund corupt

Liviu Ionut Mosteanu (Epoch Times România)
Andrei Popescu
02.04.2024

Deputatul Ionuţ Moşteanu, purtătorul de cuvânt al USR, a lansat, luni, la B1 TV, un atac dur la adresa primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, înscris în cursa pentru Primăria Capitalei, pe care îl acuză că este “profund corupt”, descriindu-l totodată ca fiind “circar, fără substanţă” care nu a făcut nimic pentru sectorul respectiv.

“Ăsta e personajul, el aşa a apărut în politică. Dacă ne aducem aminte cei care urmărim politica mai de mult, el era şef la Protecţia Consumatorului şi era el solid aşa, a luat porecla unui actor celebru, Piedone, şi el dădea cu piciorul, răsturna tarabe, punea detergenţi peste carne pe care o găsea pe acolo. El e un circar prin definiţie.

Este circar, este lipsit total de substanţă. Nu ştim ce gânduri are, ce vrea să facă – la fel, în Sectorul 5, nu am auzit pe nimeni, mă, ce a făcut, mă, Piedone? Ziceţi-mi un lucru, ce a făcut el. În afară de faptul că umblă cu staţia în mână şi zice, mai puneţi o băncuţă acolo… OK, e bine să pui o băncuţă unde au nevoie oamenii, dar un sector în patru ani de zile are nevoie de mai mult de atât”, a precizat Moşteanu.

De asemenea, Moşteanu a declarat că Piedone este un “politician profund corupt, cu numele legat de multe afaceri de corupţie, cu tot neamul în primărie la Sectorul 5, într-un conflict de interese vădit”, adăugând că “ANI închide ochii la ce se întâmplă acolo”.

“Trebuie verificat ca lumea la avere şi la toate interesele. Nu au făcut asta ani de zile. Are o avere pe care nu poate să şi-o justifice din salariul pe care l-a avut şi la ANPC, şi apoi în primărie, cu un fiu care este convenabil deputat PSD. Cârdăşia între Piedone şi PSD-işti e veche”, a continuat el.

Reamintim, în acest context, că Agenţia Naţională de Integritate (ANI) l-a contrazis pe Piedone după ce acesta, acuzat că şi-a angajat nepoţi în primărie, a susţinut că are acord scris de la ANI pentru orice decizie de numire.

Mai exact, ANI a transmis pentru Adevărul că nu dă derogări sau altfel de permisiuni, având competenţe doar în evaluarea declaraţiilor de avere şi interese, conflictelor de interese, a incompatibilităţilor şi a averilor nejustificate.

Confruntat cu aceste acuzaţii, Piedone a declarat că nu se află în nici o situaţie de incompatibilitate referitor la rudele sale angajate la primărie. Piedone a susţinut că pentru orice numire are acordul scris al Agenţiei Naţionale de Integritate şi că e firesc să aibă rude în primărie, că nu poate să lucreze cu “toţi trădătorii”.

“Dacă este nepotul din a 17-a rudă, nu este nepotul de gradul 1. Rude înseamnă decât rude de gradul 1, asta înseamnă incompatibilitate. Nu este nici imoralitate, cu cine aţi vrea să lucrez, cu toţi trădătorii? Voi sta lângă mine cu cei în care am încredere. Sunt singurul? Ia daţi o tură în toată România asta. Eu am puterea să mi-o asum, nu există nicio latură a incompatibilităţii”, a declarat Piedone.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor