Lider PSD: Aduc aici 1.500 de români din Italia, deşi nu suntem pregătiţi. Este un act iresponsabil! Ne aruncă în groapa cu lei!

Marius Horia Ţuţuianu
Marius Horia Ţuţuianu (Facebook)

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, social-democratul Marius Horia Ţuţuianu, a criticat dur faptul că în oraş urmează a fi aduşi, sâmbătă, aproximativ 1.500 de cetăţeni români din zone “roşii” din Italia. Ţuţuianu susţine că nu există resursele medicale necesare pentru o astfel de situaţie şi îl acuză pe prefectul judeţului că se face vinovat de expunerea Constanţei la coronavirus.

„În obedienţa sa politică, acest înalt funcţionar public [prefectul judeţului Constanţa, George-Sergiu Niculescu – n.r.], a lecturat în Comitetul Judeţean Pentru Situaţii de Urgenţă un document care ne anunţă că aproximativ 1.500 de români aduşi din zone roşii din Italia vor fi carantinaţi în Constanţa, în contextul în care judeţul nu dispune de bază materială medicală necesară în asemenea situaţie. Este un caz de iresponsabilitate maximă, atât pentru românii aduşi din Italia, cât şi pentru locuitorii judeţului. Lipsa testelor, a disponibilului de paturi, a echipamentelor necesare într-o situaţie atât de gravă - conduce la o criză sanitară şi umanitară. ESTE UN ACT IRESPONSABIL, FĂRĂ PRECEDENT!!!”, a scris Ţuţuianu pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, pesedistul a mai transmis că face apel preşedintelui Klaus Iohannis şi Guvernului să ia măsuri şi „să nu transforme Constanţa într-un judeţ izolat”, adăugând că românii aduşi din Italia trebuie să fie triaţi epidemiologic şi transportaţi în mod asistat în judeţele de unde provin aceştia.

„Altfel, au fost aduşi acasă doar pentru un exerciţiu de imagine. Nu avem suficiente echipamente, medici sau dotări. Este o degringoladă totală, iar cei care trebuie să gândească strategic nu fac decât să sufoce un sistem şi aşa subdimensionat. Este inadmisibil să aduci un flux uriaş de oameni cărora ştii din start că nu le poţi oferi tratamentul necesar. Oamenii trebuie triaţi epidemiologic şi asistaţi pentru a ajunge în judeţele unde au domiciliul. Distribuiţi corect - avem o şansă cu toţii la un tratament corect”, a adăugat Ţuţuianu.

În plus, liderul PSD a mai afirmat că, în opinia sa, este anormal ca autorităţile să îi arunce „pe toţi” în groapa leilor, adăugând că el nu îşi va asuma acest demers.

„Este anormal să ne aruncaţi, pe toţi, într-o groapă a leilor şi apoi să citiţi liniştiţi ordine şi statistici. Oamenii din judeţul Constanţa nu sunt simple cifre pe hârtie. Şi nici cei întorşi din Italia. Sunt copii, mame, fraţi sau bunici! Şi trebuie respectaţi! Cu toţii, avem dreptul la o şansă egală. Distribuiţi corect, cu echipamente suplimentate, cu dotări standard - putem să învingem boala. Altfel, locuitorii Judeţului Constanţa devin vulnerabili. Eu nu îmi pot asuma acest demers iraţional, domnilor guvernanţi! Puteţi dumneavoastră să garantaţi că în tot judeţul nu se mai îmbolnăveşte nici măcar un om? Pentru că, domnilor, atât este necesar pentru ca noi să intrăm într-o criză medicală! UN OM! Este cifra care face diferenţa! Vă cer să vă asumaţi public aceste decizii! Să veniţi în faţa constănţenilor şi să explicaţi de ce copiii, părinţii, bunicii sau fraţii noştri nu vor avea şansa la tratament egal”.

Remarcile acide ale lui Marius Horia Ţuţuianu au fost făcute în contextul în care prefectul judeţului Constanţa, George-Sergiu Niculescu, a anunţat că, începând de sâmbătă, a fost dispusă repatrierea pe Aeroportul Internaţional “Mihail Kogălniceanu” din Constanţa a celor 1.500 de români.

„Toţi prefecţii din ţară lucrează pentru a limita răspândirea coronavirusului. Este o obligaţie faţă de români, este obligaţia funcţiei, a ordinelor primite în starea de urgenţă, este obligaţia noastră, a tuturor, de a fi solidari pentru că doar împreună putem să ieşim din această situaţie. Politicieni iresponsabili au început să se lamenteze că românii, fraţii noştri, prietenii noştri, rudele noastre, nu ar trebui să beneficieze de asistenţa statului român, pentru că pun binele lor mai presus de binele tuturor. Acelaşi comportament de a cumpăra tot orezul, de a cumpăra tot spirtul al unor partide politice demonstrează încă o dată iresponsabilitate, laşitate, mojicie şi instigă la învrăjbirea românilor împotriva românilor”, a susţinut Niculescu pe pagina sa de socializare.

În plus, prefectul a ţinut să îi liniştească pe constănţeni că cei 1.500 de români aduşi din Italia vor intra automat în carantină instituţionalizată, în teste, pentru a depista persoanele care suferă de coronavirus. Cei care sunt depistaţi pozitiv vor merge automat în facilităţile sanitare special pregătite pentru acest scenariu, în timp ce ceilalţi vor fi cazaţi timp de 14 zile aşa cum prevede legea în izolare.

„Transportul fraţilor noştri se va face în condiţii de izolare, iar maşinile cu care vor fi transportaţi vor intra într-un amplu proces de dezinfecţie. Niciun constănţean nu este supus la risc, singurul risc în această situaţie este să lăsăm politicianismul, frica şi ura să ne dezbine. Îi avertizez pe cei care luptă împotriva cetăţenilor români prin mesaje de panică că nu vor reuşi. Îi vom salva pe fraţii noştri fără a pune în vreun risc cetăţenii Constanţei”, a conchis Niculescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne