Lider AUR, despre acuzaţiile de viol lansate de o minoră care a participat la Şcoala de vară a partidului: Eu cred că e o înscenare

Antonio Andrusceac, deputat AUR.
Antonio Andrusceac, deputat AUR. (Facebook - Antonio Andrusceac)

Antonio Andruşceac, viceliderul grupului AUR din Camera Deputaţilor, a declarat luni, la Antena 3, în legătură cu acuzaţiile de viol lansate de o adolescentă, după participarea acesteia la Şcoala de vară a partidului din Neptun-Olimp, că sunt multe semne de întrebare şi că el crede că este vorba de o înscenare. În plus, deputatul a afirmat că partidul condus de George Simion a lansat o anchetă internă în acest caz.

“Astăzi dimineaţă când am ajuns la Parlament am auzit pentru prima oară că există această plângere. Am demarat în interiorul partidului o anchetă şi acum toată lumea spune că ceea ce reclamă această tânără nu este nicidecum un viol, că spune că s-ar fi trezit din beţie cu nişte dureri inghinale. Acum, dacă spune că a făcut o reclamaţie şi a identificat şi doi colegi despre care nu a spus în prima fază, rămâne de văzut, lucrurile acestea nu pot fi ascunse, sunt nişte expertize medico-legale care pot să confirme fără niciun fel de tăgadă dacă a fost vorba despre un viol”, a precizat deputatul AUR, citat de Ziare.com.

De asemenea, Andruşceac a precizat că cei care s-au ocupat de evenimentul de la Neptun au luat legătura cu cei doi vizaţi de acuzaţii.

“Sunt stupefiaţi de ceea ce au auzit, sunt cei care ar fi dus fata acasă pentru că, tocmai din cauza consumului de alcool în perioada în care ieşeau din campusul acela nu putea fi controlată şi au anunţat familia că o aduc acasă. E greu de crezut că odată anunţată familia că îi duci copilul acasă să faci aşa ceva, dar se poate vedea, sunt camere de vederi de-a lungul traseului”, a continuat el.

Totodată, deputatul AUR a declarat că, în opinia sa, este vorba de o înscenare:

“Sunt o grămadă de semne de întrebare. Da, eu cred că este o înscenare, dar nu mă pot pronunţa şi îmi doresc să fie aşa, altfel, cei care ar fi putut face aşa ceva, eu vă spun, ca părinte, să înfunde puşcăria. Noi nu avem niciun fel de reţinere în a da toate detaliile dacă cumva aflăm aşa ceva, lucruri de care mă îndoiesc dar lucrurile acestea în general trebuie tratate cu mare seriozitate şi cu maximă asprime”.

Sâmbătă, 16 septembrie 2023, Poliţia Municipiului Slobozia a fost sesizată cu privire la faptul că o minoră, de 17 ani, din municipiul Slobozia, s-a prezentat la Secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Slobozia, declarând că a fost victima unei infracţiuni de viol, comisă în judeţul Constanţa.

Din primele cercetări, poliţiştii de investigaţii criminale au stabilit faptul că, în perioada 14 - 16 septembrie 2023, minora a participat la o tabără de vară, organizată în Staţiunea Neptun-Olimp. Fata a fost prezentată la Serviciul de Medicină Legală Ialomiţa, fiindu-i prelevate probe biologice.

Conform News.ro, surse din poliţie au afirmat că "fata a reclamat că în urmă cu o zi a fost plecată cu o delegaţie compusă din membri ai partidului AUR în Constanţa, fiind cazaţi la un hotel. În cursul nopţii, aceasta a consumat băuturi alcoolice cu mai multe persoane din delegaţie, iar când s-a trezit a simţit dureri în zona inghinală, observând că prezintă urme de sânge. Fata a declarat că nu-şi aminteşte ce s-a întâmplat şi nu doreşte să dea relaţii cu privire la identitatea persoanelor cu care s-a aflat în camera de hotel".