Libertatea: "Nicio zi fără o plângere a primarului Băluţă contra presei"

Daniel Băluţă
Daniel Băluţă (Facebook)

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a făcut puzderie de plângeri contra trustului Ringier, publicaţiei Libertatea şi ziariştilor redacţiei, semnalează, printr-o postare pe Facebook, Cătălin Tolontan.

Redăm postarea lui Tolontan, practic o preluare a unui articol scris de Dan Duca în Libertatea.

"Nicio zi fără o plângere a primarului Băluţă contra presei: miercuri Tolontan e la tribunal, joi merge ca martor la DNA.

Azi, Judecătoria Sectorului 2 judecă cererea de ordonanţă preşedinţială prin care Daniel Băluţă a solicitat să nu se mai scrie despre el. Iar joi, de la ora 10.00, ziariştii de investigaţie Cătălin Tolontan şi Mihai Toma, de la Libertatea, au fost chemaţi ca martori la DNA în dosarul în care Daniel Băluţă se consideră atacat pe nedrept de presă.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a reclamat trustul Ringier, Libertatea şi pe ziariştii redacţiei la:

-DIICOT;

-DNA;

-Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării;

-Judecătoria Sectorului 2 - două procese civile;

-Judecătoria Sectorului 2 - cererea de ordonanţă preşedenţială de urgenţă.

Fiecare dintre aceste instituţii analizează plângerile primarului. La plângerea penală a primarului împotriva ziariştilor, DNA a declinat cauza la Parchetul de pe lingă Judecătoria Sector 4 care l-a declinat mai departe la DIICOT.

DIICOT a clasat cazul

Audiindu-i pe primar ca reclamant şi pe ziarişti ca martori, DIICOT a clasat partea de dosar pe care avea competenţă. Nici una dintre susţinerile politicianului Daniel Băluţă la adresa Newsweek şi Libertatea nu s-a confirmat, nici în cea mai mică măsură. ”Nici în cuprinsul celor două plângeri formulate şi nici cu ocazia audierii, persoana vătămată nu a indicat în concret vreo minimă conexiune”, au scris procurorii DIICOT în Ordonanţa de clasare a cazului.

DNA va decide şi ea

Restul plângerii a ajuns din nou la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 4, care l-a declinat la DNA.

DNA va audia reclamantul şi pe cei reclamaţi. Cei doi ziarişti de la Libertatea, Cătălin Tolontan şi Mihai Toma sunt chemaţi ca martori joi, la ora 10.

Cum Mihai Toma are o problemă medicală, din partea Libertăţii va merge joi, ca martor, doar Cătălin Tolontan.

În urma cercetărilor, procurorul DNA va emite propria soluţie în urma plângerii lui Daniel Băluţă.

Unui judecător i s-a cerut să interzică articolele

De asemenea, azi, casa de presă Ringier şi Cătălin Tolontan, asistaţi de avocatul Diana Hatneanu, se vor apăra în faţa solicitării primarului Băluţă să nu mai fie lăsaţi să scrie despre orice activitate a edilului Sectorului 4 sau în legătură cu acesta, aşa cum el a cerut în altă plângere a sa.

Instanţa se va întruni la Judecătoria Sectorului 2 din Bucureşti".